Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

• Odpowiedzi

• Wrzuć filmik na dysk Google (aplikacja Dysk w androidzie), udostępnij z opcją "każdy kto ma link", skopiuj link, wklej link w poście.  I nie cytuj całych postów - informował Cię o tym Admin powyzej
    • Czy ktoś rozwiązał swój problem dotyczący dużego kata wyprzedzenia zapłonu? 
    • Mam nagrane jak to się dzieje. Może mógłbym podesłać na mejla? Tutaj nie idzie wrzucić filmiku 
    • Tak sam robiłem. Ogólnie to zdejmowałem głowice bo miałem wyciek spod uszczelki i dodatkowo przez zaniedbanie pod względem LPG wygięło zawory (podejrzewam spalanie stukowe), a wszystko przez to że nie chciało mi się wymienić parownika na czas, gdy już nie trzymał odpowiedniego ciśnienia gazu przy przyspieszaniu (mial najechane około 90 tys).  Żeby zabrać się do takiej roboty i ogólnie z wymianą rozrządu, trzeba mieć kilka blokad: -trzpień który blokuje wał korbowy,  -blokada na walki rozrządu (płaska),  -blokada do dokręcenia i odkręcania kół zębatych, czy też kzfr jak w moim przypadku (blokada z dwowa zębatkami)  Ogólnie jest sporo filmików na YouTube odnośnie rozrządu - sam z którego się wspomagałem kanał nazywa się RS50 PROD, ma na swoim kanale 6 odcinków na temat wymiany rozrządu co i jak krok po kroku. Tylko popełnił jeden błąd podczas tej swojej wymiany i to wyjaśnia w ostatnim - 6 odcinku (bonus). Lub też można wpisać f4r i jest kilka różnych osób które przestawiają co i jak. Jeśli ktoś ma problem z obcym językiem, to można włączyć napisy i robić screenshoty i sobie wrzucać w Google tłumacz 😀 Ogólnie już wszystko mam skręcone, auto odpaliło i jeździ. Teraz zastanawiam się tylko nad zbyt dużym wyprzedzeniem kąta zapłonu. Ale jutro wymieniam jeszcze zawór kzfr na nowy oraz sondę i zobaczymy czy coś się poprawi. Pozdrawiam   
    • Mogę prosić o wygenerowanie skryptu do Rlinka VIN VF1RFB00958570569
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!