Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

MEGANE III

Basenji

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj miałem przyjemność zapoznać się z nową Megane GT :mrgreen:

Wrażenia:

- rewolucji w porównaniu do II niestety nie ma :roll:

- wygląda całkiem dobrze i jak to GT dużo lepiej niż htb

- z przodu mniej miejsca zwłaszcza nad głową

- z tyłu za to więcej + ciut większy bagażnik

- fatalny tradycyjny ręczny, rozwiązanie "lotnicze" dużo wygodniejsze :D

- widoczność do tyłu tragiczna, tyłek jak u brazylijskiej tancerki :-|

...dodatkowo obejrzałem nowego Scenica - na żywo wygląda dużo lepiej :D

A i Lalunia GT z przeszklonym dachem piękna :-P

• 2 tygodnie później...

Kolega wczoraj zamówił Megane Coupe 2.0T 180KM, czarną. Koniec września odbiór, będzie pomykać po Wawie <ok> Piękne auto ... zachorowałem, w moim kombi już tylko powietrze wożę, więc może zamiana ;-)

Mialem zmienic moją L3 na mocniejsza wersje, ale okazalo sie to niemozliwe, wiec kupilem zonie, a moze i bardziej sobie, M3 2.0Tce Privilege, wyposazona w zasadzie we wszystko oprocz navi.

Poki co autkiem zrobilem moze 1000 km, samochod jest super. Zadziwiajaco cichy i dobrze wykonczony, spasowanie elementow -cymes, franzuci wykonali kawal dobrej roboty, jesli bedzie tak bezawaryjne jak l3, to bedzie super.

Sam silnik jest ok, poprzednio mialem Lagune 2 z 2.0T ale o mocy 163 km, i oczywiscie roznica jest istotna.

Na poczatku 2010 powinna sie pojawic skrzynia typu DCT (dwusprzeglowa), ale dostepna bedzie na poczatek tylko z 1.5 dci i 1.4tce.

Pzdr

Luca

zgadzam się na oko plastiki wyglądają lepiej 8-) , ja już zrobiłem 7000 km no i się plastiki zaczynają coraz bardziej odzywać :-( jak droga gładka to i cisza owszem, ale jak się jedzie po nawierzchni rodem z toru doświadczalnego to zaczynają się odzywać, najgłośniejsze jednak są te na drzwiach :cry:

Witam 12.08.2009 zamówiłem Renault Megan Grandtour wersja Dynamique , dodatkowo zamówiłem felgi 17 cali i w związku z tym mam pytanie jaki to bedzie wzór felg?czy taki jaki dostaje się przy tej samej wersji w Renault Cupe czy też jakiś inny ?Sprzedawca niestety nie mógł mio odpowiedzieć na to pytanie!Odbiór samochodu to początek listopada , dodatkowo otrzymałem blokadę skrzyni biegów ,dywaniki i czujnik cofania.pozdrawiam!!!

patrzyłem ostatnio na ofertę kombi ( tu się nazywa jakos egzotycznie -grandtour).Jestem pełen podziwu , że kombi z dizlem ( 1.9, bo 1,5 chyba nie ma do kombi) zaczyna się cenowo od 80 tys zł.

Chyba troszkę dużo , miłosnicy dizli moga zmienić markę.

Witam mam pytanie odnosnie instalacji LPG , czy montujac taką instalację do samochodu będącego na gwarancji fabrycznej traci się całą gwarancje na samochód czy tez tylko na elementy silnika związane z tą instalacją(inne marki samochodów tak mają),bo co naprzykład do LPG mają np.elementy zawieszenia?proszę o odpowiedź!!!pozdrawiam