Jaskinia Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 To jest właśnie urok większych motorków. Mają dłuższe przełożenia, więc na trasie jest ciszej, a nieraz oszczędniej. Ale przez to osiągi pozostawiają pewien niedosyt. Nie wiem jak jest w przypadku Renault, ale np. Calibra V6 170KM nie jest dużo bardziej dynamiczna niż 2.0 150KM właśnie z powodu dłuższych przełożeń (Sorki za porównanie z buracką Calibrą) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonnio Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Dla porównania 1,9DCI 120KM 120/6bieg/2tys obr 200/6bieg/3,6 tys obr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 antonnio, Ty przy 200 obroty liczysz a nie patrzysz na drogę? :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 baciuś, hmm ciekawi mnie Twoja skrzynia ja mam ten sam silnik i przy 120km/h mam 3500 obrotów może masz inna skrzynie? u mnie była robiona więc jest oryginalna ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonnio Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 antonnio, Ty przy 200 obroty liczysz a nie patrzysz na drogę? :shock: meganecoupe02, nie wiem jak u Ciebie ale mi obrotomierz wskazuje obroty silnika na bierząco - niczego nie trzeba obliczać A tak na poważnie ta prędkość była "bita" na autobanie w nocy i żywej duszy dookoła. W naszym kraju nie odważyłbym się na takie prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 nie wiem jak u Ciebie ale mi obrotomierz wskazuje obroty silnika na bierząco cholerka, a ja muszę całkować :-/ Spoko, jak sprawdzałem swoją to też patrzyłem na obroty ;) U nas też można pojechać 200 i więcej, ale gorzej jak człowiek się nie obudzi w porę i spadnie z łóżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi