kfadratowy Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Czesc, zanabylem interfejs diagnostyczny na OBDII do auta i jakby ktos chcial skorzystac to zapraszam za symboliczna oplata paczki fajek [pall malle niebieskie cienkie] albo jakiegos wina [piwa nie pijam], albo jakiegos fajnego gadzetu podepniemy i zobaczymy co sie dzieje w komputerze. Sprzet jest na ELM 327 wiec mozna sczytac i wykasowac bledy, zobaczyc to co sie dzieje w silniku live [zaplon, temperatury powietrza i inne takie cuda]. Mozna nawet zrobic pomiar na 1/4 mili .Niestety nie ma mozliwosci podgladania ramek bo nie mam odpowiedniego softu diagnostycznego takze jakby ktorys z userow mogl sie podzielic to bede zobowiazany.Podjechac moze kazdy samochod wyposazony w obdII [czyli podobno wszystkie megany ale tego nie jestem pewien jesli chodzi o MI]. Najpierw prosze sie umowic ze mna na PW albo tel czy bede w domu, jak bede to nie bedzie problemu, 3 minuty i gotowe. Podpinam u mnie w domu czyli Kajetany pod WWa, zaraz obok Nadarzyna. PW to PW tel. 504204024 - najlepiej wysylajcie smsy bo nie zawsze moge odebrac gg 3360177 - piszcie bo przez 99% czasu jestem ukryty Ogloszenie za zgoda administracji w osobie Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 a jaki to region Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 okolica poludniowo zachodnia warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 jakby to działało w pewnej mI coupe, 1,9 dCi 102 KM z 2002r to masz gwarantowane pall malle i Amarene z biedronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 jesli masz tam OBDII to bedzie dzialac. 2002 rok wiec powinno miec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 a idzie to jakoś poznać po wtyku do kompa? Czy to wyższa szkoła jazdy? Szczerze to nie wiem co to za cudo jeździ u mnie na pokładzie :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 obdII ma 16 pinow i wyglada tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 ok, jutro sprawdzę, w razie czego dla pewności foto pstryknę i dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 o ile dobrze pamiętam to do MI nie podejdzie takie coś, bo MI nie miało OBD2 a tylko OBD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 moze po 2001 roku juz mialy obd2, ale nie wiem. Teoretycznie wszystkie samochody po 2002 [chyba] roku mialy byc wyposazone w obd2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 nie mniej warto to sprawdzić jaki dokładnie zakres parametrów możesz sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 znalazlem spis samochodow ktore toretycznie powinny grac: Renault: (Tylko nowe modele po 2002 roku) Avantime, Clio, Coupe, Espace, Express, Fuego, Grand Espace, Grand Scenic, Kangoo, Laguna, Mascott, Master, Megane, Modus, Safrane, Scenic, Spider, Trafic, Twingo, Vel Satis chociaz mysle ze starsze autka ktore maja obd tez zagraja, najwyzej oszukamy kilka pinow kabelkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 kiedyś patrzyłem na allegro i było napisane że pasuje do aut od 2002 roku, ale goście nie potrafili odpowiedzieć czy do mojej podejdzie. Stąd też Wasze przypuszczenia mogą zgodne z prawdą. MII wychodziło już w 2002 roku, może dlatego tak pisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 podjedz, sprobujemy ale nie gwarantuje efektu. Najlepiej jakbys jeszcze mial rozpiske pinow co jest w czym to moze da sie kablami oszukac moj interfejs... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 a gdzie to złącze w ogóle jesy ulokowane w MI? nie kojarzę takiej końcówki zupełnie pod maską przy lewym reflektorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi