szczotka4 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Witam! mam taki problem : w czasie jazdy rozlecialo mi sie kolo na alternatorze , pasek sie rozpadl.zalozylem nowy alternator i pasek ale auto nie odpala.nie ma iskry na swiecach.mechanicy dzis 3godz sie glowili o co z tym chodzi po czym odcholowali mnie do elektryka.on wlasnie przy tym grzebie,mowi ze gdzies nie ma pradu (odpalil go na krotko)i ze mozliwe ze strzepy paska wpadly gdzies w rozrzad(mowi ze jest rozne napiecie na cylindrach?) ale dalej do konca nie wie co jest grane.bede bardzo wdzieczny za pomoc bo to juz trwa od srody i mi rece opadaja bo dalej nikt nie wie co sie dzieje.pozdrowienia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Po pierwsze - zacznij pisać po naszemu aby dało się to ogarnąć. Zwróć uwagę na spacje i wielkość liter na początku zdania czyli po "." "?" "!" Po drugie - zanim zaczniesz dalej kręcić, pousuwaj wszystkie strzępy z komory silnika a w szczególności to co poszło w okolice rozrządu Może pasek uszkodził jakieś przewody Zerknij czy nie wyskoczył włącznik stukowy. Co to znaczy - różne napięcie na cylindrach Jakiś potencjał zapewne tam jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 mozliwe ze strzepy paska wpadly gdzies w rozrzad I to jest prawdopodobnie powód. Szykuj kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panoramikser Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Ja mam podobny problem. Sam też przestal mi odpalac po remoncie alternatora, ktory obejmowal m.in wymiane kola pasowego. Ale u mnie nic sie nie rozlecialo. Ttlko piszczalo. Przez pierwszy tydzien po remoncie bylo ok. Odpalal bez problemu. Aż nagle przestal. Gdy krece kluczykiem słysze tylko cos w stylu 'cyk cyk'. Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 imobilaizer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 A rozrusznik kręci? Sprawdź może czy kable do niego dochodzą? Czy mają dobry kontakt. Po za tym niewielu ma szklaną kulę, im dokładnie opiszesz objawy i podasz co już sprawdziłeś, tym szybciej uda się trafić na twój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 A czy ten alternator ładuje jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panoramikser Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 rozrusznik nie kręci a alternator ładuje idealnie [ Dodano: 2009-03-09, 17:40 ] okazało się, że przyczyna nie ma nic wspólnego z alternatorem, po prostu wystarczyło wymienic elektromagnez i tulejki w rozruszniku, przy okazji wymienili bendiks, żebym nie mial pozniej podobnych problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi