kalipawel Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Panowie mam problem jak zdjąć tą zaślepkę znajdującą się pod skrzynką bezpieczników ? Siedzi ona na zatrzaskach czy trzeba odkręcić jakieś śruby ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zatrzaski. W środkowej części masz 2 bolce do zwalniania tej zaślepki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalipawel Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Zdjąłem 2 metalowe zatrzaski i jak dalej zdjąć tą czarną zaślepkę pod bezpiecznikami ? Pozdrawiam Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez kalipawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Poprawka chodzi o szary kable od masy Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalipawel Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 wiem tylko najpierw muszę zjąć zaślepkę pod bezpiecznikami żeby dostać się do tej kostki. Dobrze myślę ? Nie wiem jak to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 tą kostek masz nad nogami kierowcy wgłębi schyl się i odwróć głowę w górę i zobaczysz 4 kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalipawel Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 mam dosyc widoczną kostkę nad nogami ale jest ona niebieska i nie ma tam takich kabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 zrób foto tych kostek u ciebie powinieneś mieć takie jak są na foto które wstawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalipawel Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) zdjęcie robione telefonem , trzymałem go obok pedału sprzęgła. Nie wiem gdzie są te kostki o których mówicie i jak do nich dojść Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez kalipawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 na tym zdjęciu nie ma tych kostek pewnie masz taki BSI http://www.bba-reman.com/content.aspx?content=Renault_Megane_1999_Auto_BSI jeśli nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalipawel Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 dzięki za odpowiedzi pasek i chęć pomocy :) Szukałem teraz i dupa nie moge dojść do żadnych kostek Może jest jakaś łatwa droga żeby z kablami dojść do podsufitki i do lampy ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) A nad tą twoją niebieską kostką co jest? Ta droga jest najłatwiejsza Zrób zdjęcie z szerszą perspektywą. Takie żeby było więcej widać Szukaj takiej zaślepki Po zdjęciu zaślepki otrzymasz coś takiego Dokładniejsze umiejscowienie zaślepki Zdemontowana zaślepka Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez T.Boy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalipawel Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Dzięki pomocy kolegi z forum T.boy'a udało mi się zrobić oświetlenie i powiem że wyszło miazga Teraz mam 2 pytania : -chcę wstawić listwę w bagażniku czy mogę podpiąć się kablami z ledów do 2 kabelków które dochodzą do żarówki oświetlającej bagażnik ? -drugie pytanie kolega chce zrobić oświetlenie na nogi jak u mnie tylko że nie chce się grzebać przy tych bezpiecznikach (ma inne auto) czy może wpiąć się do lampy w podsufitce ? do jakich kabli jak tak ? Dziękuję i pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) "Miazga" to jest to samo co zajeb..... czy beznadziejnie? Co do pytań Ad1. Najprostsze rozwiązanie. Sam mam zamiar tak zrobić - dwie listwy pod plastikami gdzie są głośniki, od strony tylnej półki. Ładnie ukryć kable i efekt będzie super. Ad2. Przede wszystkim jakie auto? Wszystko zależy od rozwiązania elektryki. Wpięcie się do lampki sufitowej jest rozwiązaniem najtrudniejszym, ponieważ trzeba prowadzić kable pod mnóstwem elementów, które często trzeba zdemontować. Dlatego trzeba przejrzeć schemat elektyki, czy mie można się podpiąć gdzieś bliżej. Sam kładłem elektrykę w astrze F sedan do podświetlanych uchwytów (rączek) nad tylnymi drzwiami (fabrycznie były bez podświetlenia). Musiałem zdemontować pas bezpiczeństwa kierowcy osłonę słupka, uszczelki drzwi, tylne pasy bezpieczeństwa, plastiki na tylnych szybkach, plastikową końcówkę podsufitki. Dopiero wtedy mogłem odchylić podsufitkę i położyć kable (brak fabrycznej wiązki). Roboty na dobre pół dnia Jak zrobisz oświetlenie bagażnika po podziel się na forum (zrób zdjęcia). Może tym razem to ja pójdę twoim śladem Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez T.Boy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 ja mam ledy w bagażniku podpięte pod przewody lampki bagażnika i zapalają się po otwarciu bagażnika, mam je na taśmie na pasie tylnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi