Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Scenic III - 2009

kataryniarz

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętam jak w 2003 pojawił się Scenic II to się w nim zakochałem od razu. A jak trafiłem swojego II ph II to jeszcze bardziej (zmienione przednie światła dużo bardziej mi się podobały i podobają, jakoś lepiej pasują). A do Megane II 3/5D nie mogłem i nie mogę się wciąż przekonać, Grandtour jest OK ale te pozostałe to nie dla mnie. Megane III jest jakie jest, nawet za dokładnie nie oglądałem bo jest poza sferą moich zainteresowań. Jak się przymierzałem do Scenika II to na tapecie był jeszcze C4 Picasso ale cena mnie zabiła (porównywalne wyposażenie było o prawie 20 tys. droższe).

No to jest jakas niescislosc. Widzialem fotki nowego Scenic'a jakos z rok temu i wygladalo to zupelnie inaczej. Mam ndzieje ze to co pokazaliscie w tym watku nie jest prawda... Nie chcialbym tego zobaczyc w salonie.

a dla mnie jest piękny,przód i tył zgrabniutki,bardzo mi się podoba w przeciwieństwie do Scenica II,którego przód jest odrażający-oczywiście jak dla mnie <ok> przody renault coraz bardziej podchodzą pod puga ale może to i lepiej,są bardziej sportowe przez to

A moim zdaniem Renault po raz kolejny wyznacza nowy kierunek jeśli chodzi o design. I za parę lat auta upodobnią się do Megane III czy Scenic III. Różnica jest taka, że większość producentów przechodzi z jednego stylu w drugi dość gładko (stosując jakiś model przejściowy), a Renault obrało sobie taktykę szokowania. Za 2-3 lata taki design nie będzie niczym dziwnym i wszystkim się te auta będą podobały.

i wszystkim się te auta będą podobały.

Raczej będą musiały się podobać bo tylko takie brzydactwa będą nam proponowane.

A co do mojej oceny tego co na fotkach, to Łada Samara była ładniejsza. <ok>

Ogólnie to fajnie zrobione foty, na górnej można porównać przód tego sceniola z dużo ładniejszym przodem Focusa a na drugim mamy porównane tyłu C-Maxa i nowego sceniola, podobnego do Seata. Moim zdaniem Ford (pomimo że starsze modele) bije Renaulta na głowę i z przodu i z tyłu.