Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Scenic III - 2009

kataryniarz

Rekomendowane odpowiedzi

[Moim zdaniem Ford (pomimo że starsze modele) bije Renaulta na głowę i z przodu i z tyłu.

Gojgien, po Tobie nie spodziewałem się takiego zdania <ok> A gdzie przywiązanie do marki, swego rodzaju patriotyzm lokalny?? :mrgreen: :P

z tym przodem to Renault chyba stara sie nasladowac Audi, gdzie to kazdy nowy model np. A4,6,8 ma niemalze identyczny przod <ok>

mi osobiscie przod w nowej megance bardzo sie podoba, zaadaptowany do scenica tez daje rade, ale tyl to totalna porazka, jeszcze gorszy nic ciosane siekiera ksztalty megane/scenic II (bez urazy ;-) )

czesc chlopaki poczekajmy z ocena jak zobaczy sie autko na zywo bo zjecia nigdy nie oddadza tego ,a widac ze ktos fachowo zdiecia tez nieumial zrobic dlatego takie wrazenie

Dokładnie tak jak radzi SnakeEyes na forum piszemy polską czcionką. lepper_pl

gojgien na pierwszym zdjęciu przód od Fiesty.

Możliwe, ze Fiesta, też nie do końca byłem pewny czy to Focus ale jest i tak Focusopodobny <ok>

Gojgien, po Tobie nie spodziewałem się takiego zdania

A jeśli Renault zrobi coś na kształt wozu drabiniastego to też mam to pochwalać i ubóstwiać bo to Renault :mrgreen: Nie kolego, tak dobrze nie będzie. Postarają się o coś ładniejszego to będę chwalił. Jak na razie cała stylistyka "trójek" mi się nie podoba. :-?

gojgien na pierwszym zdjęciu przód od Fiesty.

Możliwe, ze Fiesta, też nie do końca byłem pewny czy to Focus ale jest i tak Focusopodobny <ok>

Gojgien, po Tobie nie spodziewałem się takiego zdania

A jeśli Renault zrobi coś na kształt wozu drabiniastego to też mam to pochwalać i ubóstwiać bo to Renault :mrgreen: Nie kolego, tak dobrze nie będzie. Postarają się o coś ładniejszego to będę chwalił.

No to mnie Mod z Fajką pogonił :P

Cieszy mnie jedynie że ogólny zarys nadwozia został podobny do SII, na plus jednak muszę dodać to że wyprostowanie tylnej ściany może wyjść na plus. Sam z niecierpliwością czekam na premierę i mam cichą nadzieję ze jednak mi się spodoba :P

a mnie się podoba całokształt :-P

Nareszcie nauczyli się lakierować boczne listwy w kolor nadwozia.

Felgi z nowej Megane Coupe i srebrne wstawki w zderzaku też w tym stylu.

Jakby mi go dawali to bym brał czym prędzej (za darmo oczywiście) <ok>

P.S. Widzicie na drugim zdjęciu gościa na rowerze? Czy on widzi gdzie jedzie? :mrgreen:

Osobiście bym tego autka nie skreślał na starcie, chociaż przyznam, że pierwsze wrażenie robi delikatnie mówiąc "średnie"... przód mógłby być troszkę krótszy a tył... wygląda trochę jakby stylistom zabrakło na niego pomysłu. Zupełnie jakby "wypalili się" na Lagunie Coupe. Z drugiej strony zdjęcia nie oddają całkowicie rzeczwistego wyglądu auta - przykład Megane III 5d. Na żywo okazało się całkiem ładnym autem, choć na zdjęciach wydawał mi się mało ciekawy.

W zasadzie od momentu pojawienia się Megane II każde kolejne Renault wywołuje u mnie mniejsze bądź większe zaskoczenie. Początkowo nie podobał mi się styl a'la Avantime, lecz teraz, po kilku latach, stopniowo zmieniłem zdanie. Wydaje mi się, że tak samo będzie z nowym trendem w Renault. Jedni go pokochają, inni znienawidzą ale mało kto pozostanie obojętny i chyba o to tu chodzi...

Przepraszam za małą dygresję ale po prostu tak sądzę.

Jak już wcześniej napisałem widziałem fotki zupełnie innego nowego Scenica niż ten który pojawił się na początku wątku.

Dokładnie jest to co pokazał viranel - mam nadzieję że tak właśnie będzie wyglądał <ok>