rafal0024 Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Witam, Mam problem z kontrolką zaciągniętego hamulca ręcznego - pomimo że hamulec jest zaciągnięty kontrolka się nie świeci. Przy odpalaniu samochodu kontrolka się zapala i gaśnie czyli nie jest przepalona dioda. Sprawdzałem podłączenie do dźwigni hamulca ręcznego i wygląda że jest w porządku. W czym jest problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Witam musisz rozebrać tunel tam jest czujnik i sprawdzić czy on przypadkiem nie jest uszkodzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal0024 Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 cięcie Możesz napisać coś więcej - jak wygląda ten czujnik, gdzie się dokładnie znajduje. Ponadto musisz zapoznać się z regulaminem. lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 musisz rozebrać klapki tam gdzie wchodzi dźwignia przy schowku tam znajdziesz czujnik dwa kabelki do niego wchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drekrobak Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 sprawdź tez poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku jak jest za mało płynu to kontrolka tez będzie się świeciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 W czym jest problem? Ja bym poszedł tropem klocków, które się zużyły. Świadczyć też będzie o tym mniejszy poziom płynu w zbiorniczku. Nie dolewaj w takim wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal0024 Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 sprawdź tez poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku jak jest za mało płynu to kontrolka tez będzie się świeciła Poziom płynu jest OK, a kontrolka nie świeci przy zaciągniętej dźwigni hamulca ręcznego. Sprawdzałem ten czujnik w konsoli środkowej ale mam pytanie bo do niego jest podpięty pojedynczy kabelek - czy ten kabelek nie powinien być podwójny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 rafal0024, Nie nie powinien być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Dotknij tym kabelkiem do masy i zobacz czy się zapali sprawdź czy jest ciągłość przewodu on idzie do licznika na pin 20 kabel chyba zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal0024 Opublikowano 27 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Sprawa rozwiązana - okazało się że kabelek był przełamany na wysokości dźwigni zmiany biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Mama nadzieje że moje wskazówi tobie pomogły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi