Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane - brudas

kbarann

Rekomendowane odpowiedzi

kbarann, ja dom podobnego wniosku doszedłem dwa tygodnie temu. O tej porze roku (przy braku prawdziwej białej zimy) nie opłaca się zbyt często myc auta, bo czasami czysty jest tylko do wyjazdu z myjni :evil: . Ale przecież już coraz bliżej do wiosny 8-) 8-)

Kbarann: a Ty się przypadkiem ręcznym w tym błotku nie bawiłeś?? Bo poza tym błotnym tatuażem to masz standardowe usmarkanie jesienno-zimowo-wiosenne i to w małym stopniu póki co.

a moja znowu jak jest wypolerowana to każdą rysę widać, a jest ich trochę :-/

Także najlepsza opcja to lekki, błotny kamuflaż <ok>

kbarann tak to jest jak się jezdzi po lasach z dziewczyną <ok>

Ja jednak myślę, że jak tylko pogoda na to pozwala warto myć auto. Pomijając fakt że o tej porze roku i tak zaraz będzie brudne to zawsze tą chemię drogową trochę się z auta zrzuci.

Niestety zakłady myjące samochody używają do mycia pojazdów również bardzo silnych środków nieraz i gorszych od owej soli. No cóż tak czy inaczej często nie mamy wyboru i musimy z takowych myjni korzystać. Uczulam jednak na to aby mieć zawsze czystą, a przynajmniej czytelną tablicę rejestracyjną, to samo dotyczy świateł i szyb, gdyż bardzo często czepia się tego policja.

a moja znowu jak jest wypolerowana to każdą rysę widać, a jest ich trochę...

Spróbuj nałożyc pastę TEMPO powinno coś zamaskowac. Tak zrobił szwagier na Swoim aucie i zniknęły drobne rysy które wyglądały jakby ktoś się otarł innym autem. Ja też chce tzk zrobic w mojej MEGI ale na wiosnę.

amigotczew75, u mnie to tylko szpachle można nałożyć <ok> (sprzęt sprowadzony z Francji)

A TEMPO znam doskonale, chociaż G3 jest lepsza :mrgreen:

Pozdrawiam.

meganecoupe02 napisał/a:

a moja znowu jak jest wypolerowana to każdą rysę widać, a jest ich trochę...

Spróbuj nałożyc pastę TEMPO powinno coś zamaskowac.

jesli to sa glebsze rysy czy delikatne odpryski i jest ich dosc sporo to zadna pasta Ci nie pomoze, a juz napewno nie TEMPO - to jest dobre do nastepnego mycia heh

jesli odnowa lakieru to tylko papier scierny 2000 na mokro, trzesz cale auto do matu pozniej farecla g3 rozprowadzasz rowniez na mokro maszyna do polerowania (wazne zeby miala duza moc) ale uwazajcie z obrotami zeby nie przypalic lakieru heh, pozniej tylko czekasz do wyschniecia pasty - wycierasz miekka szmatka - dla polepszenia efektu nakladasz wosk i auto wyglada jakby z lakierni wyszlo <ok>

najlepiej robic to we 2 osoby bo wytarcie calego auta papierem zabiera naprawde duzo czasu

ostatnio dowiedzialem sie ze na niektorych myjniach smochodowych w szczecinie (pewnie w innych miastach rowniez) oferuja podobny zabieg zwany wlasnie odnowa czy renowacja lakieru ale cena powalila mnie na kolana ;D mycie z renowacja i woskowaniem - ~400-500zl :mrgreen:

a u mnie w Płocku

mycie z renowacja i woskowaniem - ~400-500zl <ok>

trochę mniej kosztuje bo tylko 100wkę i auto jak nowe.

Jak zobaczyłem czarnego Mercedesa znajomego to nie wiedziałem czy był przed chwilą lakierowany czy co. Efekt bajeczny :shock:

trochę mniej kosztuje bo tylko 100wkę i auto jak nowe.

gwarantuje Ci ze bez papieru

a bez papieru, uzywajac samej farecli na maszynie efekt bedzie - zgodze sie, ale nie pozbedziesz sie glebszych rys a tylko "zatuszujesz" te plyciutkie i nablyszczysz auto i zeby jako tako to wygladalo to musisz powtarzac zabieg przynajmniej raz na miesiac

z papierem zrobisz raz, pozniej tylko normalne woskowanie przy myciu i wyglad powalajacy

vir00z, nie będę się spierał czy używają papieru czy nie bo nie wiem <ok> Może w tygodniu podjadę i z ciekawości zapytam.

Ten znajomy od Celownika pojechał tam bo psy mu pazurami porysowały sprzęt dookoła i tylko dach miał nietknięty. Po zabiegu żadnej rysy nie było. Jeździ tak już ponad rok i nic nie robił, więc jakkolwiek by nie robili, to i tak się opłaca :mrgreen: