Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Skąd taki nick na forum?

SnakeEyes

Rekomendowane odpowiedzi

YeloNek - od nazwy dzielnicy, oficjalna nazwa osiedla to Jelonki, znajomi zaczęli mówić do mnie Jelonek, potem przybył zespół Fenomen który wypromował nazwę YelonkY , więc pozostało już YeloNek :]

btw. wszyscy jacy poloniści ;) ;D

• 2 tygodnie później...

Mam jedno z najstarszych imion Polskich. Już od Mieszka, internauci w różnych formach transformacji nadużywali go na różnych forach, portalach i w nickach sieciowych. Po moich narodzinach ilość możliwości stała się znacznie ograniczona. Gdy dorosłam, stanęłam przed decyzją o założeniu własnego konta e-mail i tu pojawił się problem. A że słabą mam pamięć postanowiłam zastosować coś co zapamiętam. Na lepiej idzie mi pamiętanie imienia i nazwiska- oczywiście tylko własnego. W związku z ideą "co po nazwisku, to po pysku"- odrzuciłam tę ewentualność. Zostało imię, które podczas wieloletnich transformacji i ingerencji, finalnie przybrało formę Katheerina. Teraz cała moja rodzina i ja możemy powiedzieć, że chyba jesteśmy szczęśliwi ;)

• 2 tygodnie później...

Mój nick powstał w 2004roku, wtedy to z początkiem roku otrzymałem stałe łącze i postanowiłem się zabawić w ISQ ( - Internet Speedway Quiz wytłumaczę przy innej okazji) musiałem wtedy otrzymać jakiś nick,przezwisko - nie jarało mnie imię, nazwisko czy cyferki. Wtedy to mój kolega postanowił połączyć tom (od imienia) i sson ( końcówka nazwiska Andreasa Jonssona - który przeszedł właśnie do Polonii z Cz-wy). Jak się później okazało to był strzał w dziesiątkę AJ miał "sezon życia".

• 4 miesiące temu...
Gość michal_b_30

Mój nick się zmienial z roku na rok. Wczesniej były przeróżne typu misiek, michal, michał itp - jak rozwijał się inernet i fora trzeba było zmieniać ( bo te juz były zajęte) i człowiek by, nie spamietał, gdzie jaki nick. Któregoś razu zmieniałem e-maila i juz dużo nick-ów było zajete a chciałem coś, co by juz zostało i wymiśliłem michal_b ( ale taki też juz istniał) dołożyłem wiek 29 i powstał michal_b_29. Jak ukończyłem 30 lat rejestrowałem się na jednym z for i ten nick był zajęty ( michal_b_29), więc zmienilem na 30 . Teraz juz jest to mój stały nick wszędzie - latka przybywają , ale nick się zatrzymał na 30 bo, gdzie się rejestruję nie ma z 30-stką.

Mój chyba jest dość prosty :) Wiadomo od czego... Używam od lat.

Choć w kilkunastoletniej historii miałem kilka, choćby.... nomail :) Wymyśliłem go do poczty w onecie i nie zgadniecie jak potężnie skuteczny był jako.... filtr antyspamowy :) przez chyba 7 lat używania poczty na onecie nie dostałem ani jednego spamu, prócz.... Jeden koleś zaczął mi przysłać na pocztę różne "testy" i lekko się zszokował, że konto, które wg niego kierowało w kosmos, mu odpowiedziało :)

Do dziś mam taki nick na allegro :)

Gdzieniegdzie mam też nick Almerhor. Skąd? Z chorej wyobraźni :)

P.

Jeden koleś zaczął mi przysłać na pocztę różne "testy" i lekko się zszokował, że konto, które wg niego kierowało w kosmos, mu odpowiedziało :)

Haha dobre :) Niezły szok musiał przeżyć :)

Mój nick ogólnie pochodzi od imienia, ale w związku z tym, że Małża moja mnie tu zaprosiła to żeby każdy wiedział, że ja od niego :)