thomaskce Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Witam, Wiecie moze czy opony o wysokosci 45 podejda na rozmiarze 18" ? Nie bedzie o nic haczyc ? Czy jedyny sposob zeby sprawdzic to poprostu zalozyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xluki Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 A jakie masz teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 205/50R17 Teoretycznie oznacza to kolo wieksze o zaledwie 1,5cm takze wg mnie nie powinno byc problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xluki Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Wejdzie spokojnie. Na 100% Renault zostawił jakiś zapas tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 o wysokosci 45 podejda na rozmiarze 18" ? 225/40 R18 to idealny zamiennik opon które aktualnie posiadasz, 225/45 R18 będą za wysokie o 2,5 cm różnica we wskazaniach prędkościomierza 3,5% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaYo^ Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Witam, posiadam oponki 205/55 R16 91H, jak widać oponki są 16" - zimowe Mam pytanko czy podejdą mi oponki 18" letnie? Jakie byście polecali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Mam pytanko czy podejdą mi oponki 18" czy ja dobrze rozumiem ze chcesz zalozyc opony 18" na felgi 16" ? genialnie Jesli natomiast chcesz zamienic felgi na 18" (razem z kupnem opon 18" :lol:) to tak, podejda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaYo^ Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Chce kupić i 18" felgi i oponki to przecież logiczne Ale nie będą nigdzie ocierać, ani nic się nie będzie działo? Promień skrętu się nie zmieni ? w ASO powiedzieli mi, że zalecają dać taki rozmiar opon i felg jakie producent proponuje. Nie wiem kurcze co robić :lol: a pora na zmianę juz niebawem ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Szczeze mówiąc to mam problem opisać mój przypodek. Przejechałem już co prawda parę tysięcy kilometrów na oponach ( letnich ) i dopiero podczas mycia zauważyłem ostatnio, że trzy opony po stronie zewnętrzne, przy bieżniku mają jakby "wklęśnięcie" na długości ok. 2-3 cm i głębokości ≈ 0,5 mm ( jakby wziąć pod uwagę materiał typu blacha, to można powiedzieć wgniecenie ). Podczas jazdy nie odczuwam żadnych "bić" lub tp. Czy ktoś spotkał sie z tykim zjawiskiem? Nie wiem czy podlega to gawrancji. Zaznaczm rownież, że ciśnienie w oponach jet ok. i na oponie zapasowej - nieużywanej jest ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Możliwa jest taka opcja, że opony przeszły fabryczne doważanie. Z tarczami hamulcowymi jest tak samo, niektóre mają "ubytki". Dotyczy oczywiście tych nieco lepszych tarcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi