Moby Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Wydaje mi się, że zarówno thomaskce jak i robertino po prostu trafili swoim zamówieniem w auto, które dealer zamówił pod salon (silnik 1.6 benzyna, kolor dedykowany dla megane coupe, wersja w zasadzie dowolna, obie zamawiają) . Spróbujcie tak zamówić auto z 2.0 TCE ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasior0 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Moby najprawdopodobnie ma rację W swoiej Megane już nawet siedziałem, jest piękna. Małem ze sobą aparat i chcałem kilka fotek zrobić, ale nie był zamontowany body kit, więc jeszcze musicie trochę poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iceman007 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Wróciłem własnie z targów AMI w Lipsku. Jadąc przed granicą mijałem tira z Megankami Coupe. Miał dwie w moim kolorze czyli lateryt:) z pewnością jedna jedzie dla mnie Co do targów nie pokazali Megane RS a Laguna Coupe nie zrobila na mnie wrazenia. Proponuje zeby Renault przyjrzało się temu jak Peugeot wykańcza wnetrza swoich samochodów bo daleko im do nich. Zwłaszcza niekorzystnie wypada porównanie 308CC z Laguną Coupe a to ta sama półka cenowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Wnetrze to kwestia gustu. Mi renault odpowiada bardzo bardzo... nie wszystkim musi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iceman007 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 To nie temat o tym, ale na żywo widać jest przepaść. Peugeot robi obecnie wnętrza jakości AUDI. Fotele z 308CC można żywcem przemontować do Porsche i nikt złego słowa na nie nie powie. Zegary wyglądały jak z Lexusa albo Merca co najmniej E -klasy do tego pełno chromu w środku i aluminium. A wracając do Megane i Laguny to stały obok siebie, otworzyłem drzwi w obu autach i sprawdzałem materiały wykończeniowe odwracajac głowe w jedna i drugą stronę i na dotyk. To te same plastiki. W Lagunie tylko dodano gałkę aluminiową i na tunelu środkowym srebrny plastik. Deska jak i boczki drzwi są z tego samego materiału. Laguna ma jeszcze tylko trochę ładniejsze fotele od Megana, ale do foteli Peugeota to jeszcze im dużo brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traszka Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Wnętrze to sprawa gustu a z tym nie można dyskutować. Mnie odpowiada wystrój Megane (lekko spartański) i dlatego piąta w drodze, jakby odpowiadał mi wystrój w stylu późnobarokowego kredensu to wybrałbym AUDI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iceman007 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Prawda jest taka ze wiekszosc z nas jeździ Renault, Citroenami czy Peugeotami nie ze one nam się strasznie podobają i lubimy ten spartański:) wystrój tylko Audi jest poza naszym zasięgiem finansowym. Bardzo chętnie kupiłbym AUDI jakbym na niego miał, ale stać mnie tylko na wypasione Megane III a z Audi za to mógłbym kupić jakąś biedę A3 z dychawicznym silnikiem albo kilkuletnią używkę za pieniadze, które wydałem na Megane III. W odróżnieniu do wielu ludzi nie zachwycam się nowym nabytkiem bo jest mój i dlatego jest najlepszy. Megane III jest znośnie wykonane, ale bez rewelacji. Powyżej odnosiłem sie bardziej do Laguny Coupe, której wykończenie jest gorsze od 308CC zdecydowanie. A napisałem to bo od tego auta mozna i nalezy juz więcej oczekiwać niż tylko tyłu z Astona. Natomiast jakość wnętrza nie liczyć kilku wstawek ze srebrnego plastiku to to samo co Megane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Hmm dziwne... ja np kierowalem sie tylko i wylacznie tym ... ze mi sie podoba. Fajna nowoczesna stylistyka, niezle wykonanie, audi jest dla mnie zbyt konserwatywne. Pomijajac fakt, ze za cene megane z niezlym wyposazeniem dostane conajwyzej biednego golfa to inna sprawa (zreszta to zauwazylem dosc dlugo po tym jak zamowilem renault). Jak dla mnie oprocz Megane, w gre wchodzil Fiat Bravo oraz Mitsubishi Lancer. Megane Coupe wygralo z kilku przyczyn... - sylwetka samochodu - obsluga w salonie (tak tak... obsluga, we Fiacie olali i powiedzieli zebym sobie obejrzal potestowe samochody uzywane... koles walil jakies wyuczone regulki bez polotu, wiec podziekowalem skoro nie potrafia nic z siebie wydusic procz tekstow z katalogu) - wnetrze megane hmmm, dosc proste, a zarazem efektowne, bez wodotryskow, fiat ma ladniejsze ale momentami zbyt przekolorowane, jak wloska torebka.... Mitsu... jak to japonskie wszystko na swoim miejscu, ale dopiero co mialem japonca i chce "cos inszego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iceman007 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Według konfiguratora VW za podobnie wyposazonego golfa z navi, skórą, xeonami i silnikiem 1.4 160KM zaplaciłbym około 95000zł. Tyle samo wyszło mi za Megane III tylko dostałem jeszcze spory rabat. VW tez jakis rabat by dostał, moze nie taki jak w Renault ale pewnie sam samochód zamknąłby sie z 5 000zł wyższą ceną. Różnica wiec nie jest powalająca. Wybrałem Megane za silnik 2.0Tce i cene niższą od Scirocco bo tutaj już roznica robi sie wieksza. Dodatkowo GOLF to dla mnie auto nijakie, zlewające sie z tłem naszych dróg. Wole mieć cos bardziej charakterystycznego. Pisząc o Audi chodziło mi generalnie o auta z wyższej półki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 No nie wiem... porownajmy wersje np dynamic i odpowiednik konfiguracji golfa. No ale mniejsza z tym. Golf jest taki przecietny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traszka Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 U mnie nie decyduje kasa tylko inne sprawy, po pierwsze awaryjność a następnie wystrój. Jeździłem samochodami ze stajni VW ale ze względu na ciągle trapiące je usterki przesiadłem się na inną firmę i skończyły się usterki i dlatego pozostaje przy tej marce. Zamówiłem Coupe TCE180 i poprzedio też zamawiałem z górnej pólki cenowej (to już piąta Megana) co jest dowodem, że stać mnie na AUDI. Pewnych elementów wystroju nie dokładam nawet jakby były za darmo. Przeczytajcie. http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=15852 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasior0 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Iceman007, powiedz mi kolego, kto Cię skasował 95 patyków za MIII? Za swoja auto z 180 konnym silnikiem, w wersji Privilege + czujniki parkowania, alarm, przyciemniane szyby, srebrna osłona chłodnicy i spojler dachowy, dałem ciut ponad 72000. Masz może klamki ze złota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iceman007 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 84000zl z navi, skórą, elektrycznym hamulcem recznym i xeonami. 95000 to cena wg konfiguratora. Z dostepnych opcji nie wziałem jedynie panoramicznego dachu. Do tego najdrozszy lakier pomaranczowy lateryt, czujniki parkowania, karta hand free, dodatkowo przyciemniane szyby, zapasowe koło, podgrzewane fotele. Moglo tyle wyjsc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civic Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Mogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iceman007 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 I tak uważam, ze to najatrakcyjniejsza obecnie oferta na rynku uwzględniając stosunek cena/wyposażenie czy tez estetyka . Oczywiście w klasie aut kompaktowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi