Jacek H Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Witam jestem posiadaczem Megane II kombi 2003r DCI Mam pytanie czy miał ktoś taki przypadek że jak są włączone światła mijania to żarzy się kontrolka tylnego przeciwmgielnego, a gdy zaciągnę hamulec ręczny i pojawi się kontrolka od ręcznego to ta od p mgielnego przygasa ale nie do końca. A druga sprawa to gdy wyświetla mi się kontrolka rezerwy paliwa to w tym czasie żarzy mi się kontrolka akumulatora. czy wie ktoś co może być tego przyczyną i jak ją wyeliminować bo powiem że bardzo mnie to wkurza podczas jazdy. :evil: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 To pierwsze to chyba lampa przeciwmgielnego daje zwarcie, kolega miał tak clio II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek H Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 aha zapomniałem dodać że p mgielny tylny nie świeci niby kontrolka w desce się zapala ale prąd do żarówki nie dochodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcwawa Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 To chyba jest problem z masa w tylnych lampach jezeli sie myle niech mnie ktos poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 masy, masy i jeszcze raz masy. Stary problem w megane. Ja bym oddał komuś kto już poprawiał styki na przewodach mas w megane. Generalnie problem polega na tym ze z powodu niekontaktowania masy jakiegos obwodu tworzą się "większe" obwody - prąd płynie przez więcej niż 1 obwód i dzieją się szopki w kontrolkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek H Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 dobra dzięki z podpowiedź będę grzebał dzisiaj przy masie. :roll: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 daj znac czy pomoglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw24 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Witam, mam podobną sytuację jak autor posta. Zarzy się kontrolka przeciwmgielnych. Jak wyeliminować problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawell1977 Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Witam wszystkich użytkowników renówek! Mam taki sam problem jak autor postu. Żarzy mi się kontrolka przeciwmgielnych jak włączam światła mijania. Jak zaciągam ręczny to delikatnie blednie ale nadal świeci. Dodatkowo delikatnie żarzy się kontrolka abs. Wszystkie światła działają bez zarzutu, masy w lampach sprawdziłem żarówką dodatkową, nigdzie nie ma śniedzi, styki w lampach przeczyszczone. Poradźcie co jeszcze sprawdzić. Dzięki z góry. Dodano: 24 lut 2017 - 14:27 Jacek czy mógłbyś odpisać czy rozwiązałeś usterkę i co było przyczyną? Może ma ktoś jakis pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Co pewien czas mam tak samo, (żarzą mi się niektóre kontrolki - przeważnie od ABS) najczęściej w zimie. Później to przechodzi, aby po paru miesiącach czasami się znowu pojawić. Po pewnym czasie zlekceważyłem temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawell1977 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Witam. Podmieniłem dzisiaj licznik na inny używany kupiony na aukcji. Niestety nie reaguje, jedyne co świeci to czerwona dioda na dole pomiędzy Stop i Service. Czy licznik trzeba jakoś adaptować czy kodować, dodam że zakupiłem z takimi samymi numerami jak mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Nie trzeba adoptować, nawet jak byś kupił o innych numerach to podstawowe funkcje jak np kontrolki, podświetlenie działa tak samo (nawet z anglika). Co było powodem zmiany licznika? Jeżeli nie działał i teraz "nowy" też nie działa, to może jednak coś z instalacją nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawell1977 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Mirek stary działa tylko kontrolki się żarzą, tak jak wcześniej napisałem. Zakupiłem inny i nic nie rusza, myć może gościu sprzedał trefny licznik. Dzwoniłem dzisiaj do niego i zarzeka się że jest dobry tylko trzeba go zakodować. Dlatego chciałem was zapytać, czy to prawda, czy coś kręci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Licznika do megane II na pewno nie trzeba kodować. Niedawno kupiłem licznik od anglika (całkiem inny nr i z innego modelu i innego silnika) za 10zł na części i podłączałem dla sprawdzenia zamiast swojego. Jechać nie jechałem więc nie sprawdzałem np. prędkościomierza. Ale mogę kategorycznie stwierdzić, że takie rzeczy jak podświetlenie czy kontrolki świateł poduszek itp. działały na 100%. Edytowane 15 Marca 2017 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawell1977 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Problem z kontrolkami został rozwiązany. Podmieniłem licznik od anglika i wszystko jest ok, nawet po pewnym czasie wszystkie parametry komputera zmieniły się same na styl europejski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi