MA_RI_O Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Witam!! Mam proźbę proszę o jakąś instrukcję jak zdemontować lusterko zewnetrzne (prawe) z góry serdecznie dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 - musisz podważyć od góry płaską łyżką żeby wyjąć szkło lusterka - rozpinając spinki widoczne po wyjeciu szkła rozkładasz obudowę lusterka na 2 części Tyle co pisze w instrukcji serwisowej. Przypuszczam że reszte rozkręca się od srodka auta żeby rozmontowac podstawę lusterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MA_RI_O Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 kurcze a nie peknie mi szklo :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 W instrukcji jest napisane żeby zabezpieczyć krawędz szkła taśmą klejącą (chyba chodzi o grubszą). Co do samej "łyżki" to chodzi bardziej o taką płaską w stylu kuchennej packi do przewracania należników. W jakim celu demontujesz lusterko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MA_RI_O Opublikowano 17 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Witam! Lusterko demontuję bo ktoś mi powiedział że pod ów lusterkiem znajdę czujnik temperatuty...tylko jest mały problem:/ żadnego czujnika tam nie ma(ROZŁOŻYŁEM OBYDWA LUSTERKA) nie wiem czy może ten czujnik jest w innym miejscu? tzn wiem że autko miało przygodę z prawej strony ale w lusterkach nie ma żadnego kabla ani nawet żadnej wsówki żeby podłaczyć jakikolwiek prąd. może tu mi ktoś pomoże?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 ROZŁOŻYŁEM OBYDWA LUSTERKA Witam. Też chcę zdemontować prawe lusterko (muszę wymienić pękniętą obudowę lusterka). Czy mógłbyś mi opisać krok po kroku jak to zrobiłeś? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Ja ci nic nie wspominałem o czujniku temperatury w lusterku ale co do tematu to w moim lusterku jest na dole taka gula - wyglada mniej więcej jak końcówka diody LED 5 mm tyle że ciemna. Nie powiem ci na którym lusterku (chyba prawe) bo rzadko jezdzę autkiem na codzień. Myślę że to jest czujnik temperatury. Z drugiej strony przeważnie montuje się czujniki temperatury w zderzakach z przodu osłoniętych od bezpośredniego przepływu powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MA_RI_O Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 ROZŁOŻYŁEM OBYDWA LUSTERKA Witam. Też chcę zdemontować prawe lusterko (muszę wymienić pękniętą obudowę lusterka). Czy mógłbyś mi opisać krok po kroku jak to zrobiłeś? Z góry dziękuję. Sluchaj zrobilem to za zdrowy chlopski rozum(wybilem lusterko i wszystko widzialem) nie no tak na serio musisz odchylic szkielko lusterka tak zebys mial jak najwieksza przestrzen(najlepiej z boku) teraz musisz zrobic sobie specjalny klucz (najlepiej wygnij drut w malu haczyk) i owym klczem musisz delikatnie poodczepiac zaczepy ktore trzymaja szkielko sa one mniej wiecej na srodku szkielka i jest ich kilka! jak zlezie szkielko dalej bedziesz wiedzial co robic Cięcie no tak tylko ze ja owego cycka w zadnym z lusterek nie mam i z tego jak dobrze sie rozejrzalem w zderzaku tez chyba nie ma...moze jak by ktos wiedzial w ktorym miejscu dokladnie on moze sie znajdowac??? Regulamin forum się kłania. Nie cytujemy w całości postów na które odpowiadamy bezpośrednio pod nimi. Na forum zalecamy pisanie z polską czcionką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 teraz musisz zrobic sobie specjalny klucz Ja to robiłem małą dość sztywną szpachelką albo metalową zatyczką slotów z obudowy komputera, to drugie narzędzie jest fantastyczne. Pomiędzy "narzędzie" a lusterko żeby nie pękło wkładałem kawałek kilkukrotnie złożonej gazety. Narzędzie wkładałem od góry na środku lusterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 MA_RI_O, Cycek jak go nazwałeś, czyli czujnik temp. zewnętrznej powinien być w obudowie lusterka prawego (od strony pasażera). Dokładnie od spodu. Takie coś. https://ssl.allegro.pl/item559954424_renaul...ej.html#gallery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Dzisiaj byłem w ASO i tak jak Prezes pisze czujnik temp. zewnętrznej jest w prawym lusterku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MA_RI_O Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Cycek jak go nazwałeś, czyli czujnik temp. zewnętrznej powinien być w obudowie lusterka prawego (od strony pasażera). Dokładnie od spodu. no ok więc jeśli kupię taki czujnik to nie będę miał problemu żeby go podłączyć do kostki w lusterku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 MA_RI_O, Nie powinieneś mieć problemu - głowy za to nie dam. Poczytaj jak można to zrobić za 2 zł Było opisane na forum, chyba kolega Lewy doradzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhh Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 witam ! A moze ktoś by mi napisał jak sie demontuje obudowę lusterka zewnetrznego bo chciałbym je polakierować. Dzięki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pażdzioch79 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Czy ktoś wie ile kosztuje oryginał w ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi