Antracyt Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Odkurzyłem i dotankowałem za kilka PLN :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Zakupiłem ELM-a 327 (1.4b v3.1). Testy były krótkie i zakończone raczej sukcesem. Połączył się z ECU, błędy odczytał (prawdopodobnie dobrze, bo cały czas wywala mi błąd 2 sondy lambda i był odczytywany też na CLIP-ie) i skasował. Jutro mam nadzieję pobawić się więcej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 fred - jak trochę się pobawisz tym ELM, to napisz coś więcej jak to działa i jakie ma możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Wczoraj megi przeszła mycie zewnątrz i czyszczenie środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakierek18 Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Wczoraj megi została dokładnie odkurzona, wyprane dywaniki i cała podłoga. Cała deska rozdzielcza także wyczyszczona. Mycie i woskowanie zostało na poniedziałek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 (edytowane) W zasadzie trzeba by zacząć od działu "co mnie ostatnio wkurzyło" :D . Parkuje w miejscu, gdzie bez przerwy leci brzoza. Moje wycięte do zera ale sąsiad niestety ma to cudo. To jest nie do zniesienia ale trzeba sobie radzić. Od pewnego czasu na postoju zakrywam kratkę przy szybie. Jest to jakieś rozwiązanie. Tylko trzeba pamiętać o zdjęciu bo kilka razy odfrunęła po pierwszych metrach jazdy. Dziś odkręciłem, wyciągnąłem i przedmuchałem filtr kabinowy bo co włączałem nawiew to wlatywało troche drobiazgów z brzozy. Filterek był maksymalnie zasypany. Już nie był w stanie więcej zatrzymywać. Na wyciągniętym filterku włączyłem dmuchawe na max i jeszcze poleciały jakieś szczątki. Wypada zajrzeć pod plastik przy szybie, ale to innym razem. Obecnie auto delikatnie zasypane w środku płatkami z brzozy. Nie tyle naleciało przez otwory co przy otwieraniu drzwi. Niedziela więc nie wypadało hałasować odkurzaczem. Czekam na koniec atrakcji a jak nie to szczotka i zamiatamy auto jak zimą ze śniegu.... :D Edytowane 22 Lipca 2012 przez fredi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakierek18 Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Megi została porządnie umyta, wywoskowana. Wszystkie matowe plastiki zewnętrzne zostały odświeżone i szyby umyte także od środka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Wymieniony włącznik od HF w prawej tylnej klamce :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 (edytowane) Naprawione mocowanie reflektora, wymienione H7 na Tungsramy Sportlighty i ustawione reflektory. Tym razem chyba jednak ustawiłem je za wysoko, ale na szczęście jest regulacja w kabinie i mogłem obniżyć. Jutro poprawka :D Edytowane 23 Lipca 2012 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Wymieniony joystick od lusterek, sterowanie działa OK, ale składanie tylko wtedy kiedy ma ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 (edytowane) Megan 1, wymieniony zamek prawy tylnik który dosłownie się rozsypał przy okazji rozebrana i przesmarowana klamka chodzi lepiej niż w dniu wyprodukowania. Wymienione gumy na drążku stabilizacyjnym (wszystkie cztery) niby w aucie ciszej ale nadal coś trzaska w prawym kole :D Zneutralizowana rdza z początków podłożnic (od sanek). Regulacja przednich świateł. Regulacja licznika któremu coś obło...(chyba czas na inny) :D Czyli był dość rozrywkowy dzień :) :D Edytowane 24 Lipca 2012 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 oddana do renault na wymiane skraplacza klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Zamówiony wentylator nawiewu, bo stary zaczął chyba umierać (terkocze jak traktor). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 wreszcie mogę napisać, że coś zrobiłem przy sceniku, bo tylko jeżdżę i jeżdżę a nic nie robię... :) po 30 kkm zdemontowałem całe przednie hamulce, łącznie z tarczami (nawiercane MIKODA). wszystko wyczyściłem, przesmarowałem i złożyłem do tzw. kupy. tarcze grubość 24 mm, klocki grube na 10 mm. ile mają takie nowe elementy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekscenic Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Ja dziś wyczyściłem w środeczku ,wyplakowałem deske itd., odkurzyłem umyłem autko i wywoskowałem i założyłem nowe radio JVC KD-SD631 + ramka w koło radia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi