Radzio668 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Megi dziś zostałą nabita czynnikiem do klimy ;) Była pusta. ;/ Odkażona i zatankowana 20l ropki ;) Gałka biegów wygląda lepiej gdyż starłem z niej stary lakier ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 czarna; klima odgrzybiona i nabita, wymieniony olej w skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MB17 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Lagunka wyczyszczona wewnątrz i na zewnątrz, Scenic tylko wewnątrz, bo czasu brakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj-doc Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Naprawiona pompka spryskiwacza, wymieniony czujnik ciśnienia czynnika układu klimatyzacji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 wymienione filtry oleju, powietrza, kabinowy itd, wymieniony olej w silniku, zmienione klocki hamulcowe z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zabierałem się do mycia po zimie i w końcu ruszyłem. Miałem dwa auta do zabawy. Woda, płyny, szczotki. Zeszło pare ładnych godzin. Pierwsze ogólne, potem drugie połączone z czyszczeniem auta zapaćkanego kropkami asfaltu/lepiku(to było najgorsze bo musiałem użyć rozpuszczalnik) Na końcu trzecie mycie na błysk :) Niestety przyszedł deszcz i nie zdążyłem zrobić środka oraz wypolerować rysek po zimie. Dobre i to. Następnym razem wystarczy zwykłe umycie. Chyba, że....znowu będzie trzeba wycierać smołowate kropki. Jednak ciemne auto to mniej pracy. Jest jakiś preparat, który po nałożeniu utrudnia przyczepianie się różnego rodzaju smole? Woskowanie troche pomaga, ale nie do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Niby nie w moim (jednak w sprawach serwisowych jakby mój) ale w sceniolu RaVa zabudowałem radio CB, wraz z przeciąganiem instalacji antenowej z tyłu dachu aż pod konsolę z biegami. Zrobione identycznie jak w moim, pod fabrycznymi wykładzinami, to i rozbierania wnętrza trochę było. Radio YOSAN 120 PRO + antena SIRIO TURBO 1000, zdemontowane ze sprzedanego starszego sceniola, teraz jednak na magnesie 145mm. Jeszcze antenkę dostroić i gotowe.. aa i od podstawy magnetycznej do konsoli jest potrzebny kabel minimum 4,5mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 spłukana z syfu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Sceniol pozytywnie zaliczył przegląd techniczny, wszystko bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 wymieniłem oleum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLDAN24 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Oddałem Renatkę do wyprania półskórzanej tapicerki myjką parową, efekty rewelacyjne ! Wszystkie plamy znikneły a tapicerka wygląda jak nowa. Miałem także zmatowioną maskę od prędkości , wielu wątpliło w przywrócenie jej do czasów świetlności, dziś za 30 zł cieszę się zupełnie innym samochodem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 slawskip: 4,31 za Pb95 to było na Shellu w ubiegłym tyg. na zachodzie Polski, natomiast dziś w Warszawie na Shellu ul. Puławskiej jest: 5,30, Neste24 5,28 BTW polecam Naviexperta, który nawet po darmowym okresie 7 dni doskonale sprawdza się w szukaniu tanich stacji : kategorie/Pb 95 lub Diesel i pokazuje najbliższe stacje okolicy z informacją i datą aktualizacji cen paliw. Wpisując w pole "wpisz punkt docelowy" miasto gdzie jedziemy lub będziemy jechać można odszukać stacje i po najechaniu na pole opis mamy podane ceny. Polecam Pisałem o tym w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Megan 2 Zakupione 2 łożyska SNR GB12807S10, wymieniony fotel kierowcy (w starym rozsypała się regulacja wysokości), wymieniony klakson na wersje od Laginy I PHII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 czarna wykąpana, nawoskowana, wysprzątana w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Wymieniony olej w silniku Elf 5w40 ,filtr oleju,tuleje tylne,zalana pod korek,sprawdzony ogólny stan techniczny. Zamontowany cały sprzęt CB-radio,antyradar,nawigacja ustawiona.Dzisiaj w nocy ruszamy na Mazury;) Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez damian_opole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi