Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Co dziś zrobiłeś dla swojego autka?

tomek42007

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem w markecie budowlanym 35cm taśmy (7x3LED) białej, ciepłej na 12V, z diodami SMD5050 i rezystorami za całe 8,7zł.

Do tego kilka rezystorów 43Ω 025W za 0,2zł/szt.... (47Ω też mogą być i będą jeszcze lepsze)

I z tych elementów dziś dla mojego sceniola wykonałem zamienniki żarówek W5W do oświetlenia tablicy rejestracyjnej, oraz tych na dole w drzwiach.

Niby poszczególne moduły w taśmie są już na 12V przygotowane ale przylutowałem ten dodatkowy rezystor, by cały moduł był na 15V.

Paski taśmy długości 5cm, po podgięciu do tyłu miejsc lutowania, idealnie mieszczą się w oprawkach w drzwiach i oświetleniu tablicy.

Całość wklejana i uszczelniona klejem na ciepło.

Koszt jednego takiego modułu to 1,4 zł.

Edytowane przez gojgien

W półtora tygodnia moja Laguna przelatała 4480 Km. Minęło 3 miesiące od wymiany oleju i już muszę robić następny przegląd (10W) :P z tego tytułu, że ładnie sie sprawowała lala dostała nowe sprężyny Kayaby na przód i amortyzatory. A także nowy termostat i chłodziwo, później kompleksowa myjka z odkurzaniem i wóz jak marzenie :)

Dziś odebrałęm Megi po wymianie zawieszenia przedniego - amortyzatorów Kayaba i sprężyn Jamex. I co najważniejsze nie rozbiłem jej bo jechałem za miasto a tam jest szklaneczka i chwilami było niczym jazda figurowa na lodzie.:)

Dzisiaj Grandziol odebrany od mechanika. Wymieniony olej w silniku, filtr oleju, filtr powietrza, filtr kabinowy, wymieniona zaślepka zaworu EGR (w poprzedniej wypaliła się dziura :blink: ) i najważniejsza wymiana to nowe turbo (nowe, nie regenerowane).

Koszt inwestycji 1550 Pln.

Odrestaurowane przez naszego forumowego speca od świateł peugeot206.88 przednie lampy w moim samochodzie. Wymienione soczewki (były strasznie wypalone), jakość światła po naprawie znakomita, dodatkowo środki przerobione na czarno, co do mojego własnego zajoba, czyli czarny mat na wszystko bardzo pasuje. Oto efekt (niestety pogoda jest jaka jest i samochód brudny, jak się poprawi umyję i wkleję lepsze zdjęcia):

thumb_hosting_zdjec_1453462583__czarne_lampy_male.jpg

Dla porównania wygląd przed zmianami:

thumb_hosting_zdjec_1406030921__dsc_0587male.jpg