Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Co dziś zrobiłeś dla swojego autka?

tomek42007

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś przygotowywałem się do jutrzejszej akcji konserwacji profili zamkniętych :) Zakupiłem odpowiednie specyfiki. Jutro zabieram się za delikatnie wtryśnięcia. Kupiłem jakieogoś Fluidola(w puszce a nie pod pistolet bo tak doradził znajomy fachowiec) cos dostałem od innego człeka, olej leży od wiosny. Pozostaje to zmieszać i jazda.

Wcześniej zapsikałem i zamalowałem to co konieczne w podwoziu.

Oj działo się. Upryskaliśmy się ze znajomym na maxa.Robiliśmy kilka aut na raz. Nie polecam takich temperatur. Odrobine za zimno. :) Strzeliłem specyfikiem w progi, elementy zamknięte, tyle ile można było wsadzić rurki. Jest OK. Niestety nasz przyrząd robił numery i wystrzeliła puszka od pistoletu. Hm...udało się zakończyć akcję, ale.....następnym razem muszę skombinować lepsze przyrządy a konkretnie jakiś solidny, metalowy pojemnik na mazidło. Ciekawe czy na rynku jest jakiś gotowy pojemnik, oczywiście w rozsądnej cenie.

Wcisnąłem już prawie wszystkie koreczki, pozostały te w drzwiach i dolne progowe.

Dodano: 03 paź 2013 - 22:03

Wczoraj udało się jeszcze założyć dolną osłonę pod silnikiem. Jak zdjąłem na wiosne to tak jeździłem bo nie było kiedy przykręcić :) Nawet się zastanawiam czy to lepiej, że jej nie było czy gorzej. Podobno dla klimy gorzej, ale...no właśnie. Teraz już jest. Zbierałem się do konserwacji auta, drobnych poprawek i tak przyszła jesień a jak spojrzeć na temperaturę to prawie zima........ Obecnie w aucie mam zapach pasty do butów(specyficzny środek do konserwacji) ;)

Dziś zrobiłem przegląd i ustawiłem światła.

Edytowane przez fredi

Zmienione zimówki na drugim komplecie felg, stare Fuldy Kristall Montero 2 ustąpiły miejsca nowiutkim Continentalom ContiWinterContact TS850. Czekają teraz na listopadowe chłody ;)

Stare wystawiłem na tablicy, poszły w niecałe 2 godziny :)

Fuldy miały 3 sezony za sobą i jeszcze jakieś dobre 5mm, ale zeszłej długiej zimy przestawały już dawać radę :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!