jaro_sk Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Po raz pierwszy od zakupu auta wymieniłem filtr kabinowy; zwyczajnie o nim zapomniałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzelek Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Nie będzie zbyt dużym nadużyciem, prośba o fotki, jak to wygląda? :) Kurcze też myślę o przodzie. Oryginalne? Pewnie przy przednich nadkolach masz, miałeś szczelinę na dole między nadkolem a progiem. Chlapacze oryginalne, komplet z wysyłką 183 zł. Dość dobrze dopasowane, przednie tylko lekko odstają od błotnika, na 2mm, ale myślę, że dobra taśma dwustronna załatwiłaby sprawę. A co do błota w progach, to masz rację - nadkola dołem nie były umieszczone za rantem progu A oto zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechoo8813 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Ostatnio wymieniłem lusterko zwykłe na fotochromatyczne. Jestem z niego bardzo zadowolony ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Moje oryginalne czekają na montaż. Nie przekonuje mnie to wiercenie. Wierciłeś w krawędzi błotnika jak nakazuje instrukcja ? Że nikt nie pomyślał o jakiś oryginalnie zamontowanych kołkach. A błotnik w meganie 3 jest metalowy, czy z tworzywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Właśnie została wymieniona, opisywana w innym temacie, prawa żarówka mijania, która w pewnym momencie przestała się odbijać w karoseriach poprzedzających mnie aut. Wymiana niecałe 5 minut. Dochodzę do coraz lepszych wyników. hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzelek Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Moje oryginalne czekają na montaż. Nie przekonuje mnie to wiercenie. Wierciłeś w krawędzi błotnika jak nakazuje instrukcja ? Że nikt nie pomyślał o jakiś oryginalnie zamontowanych kołkach. A błotnik w meganie 3 jest metalowy, czy z tworzywa ? Wierci się w plastikowym nadkolu, nie w błotniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Hmmm... Z instrukcji wynika (może źle zrozumiałem), że należy przełożyć nadkole na krawędź błotnika. Tak aby nadkole było pierwszą warstwą. Wykonać otwór i do niego przymocować chlapacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzelek Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Z tym przełożeniem nadkola zrozumiałeś dobrze, trzeba je wcisnąć za krawędź błotnika. Mimo to jednak otwory po przyłożeniu chlapacza wychodzą na plastikowym nadkolu. Głupotą byłoby wiercenie w blasze, w tym miejscu na pewno powstałoby ognisko korozji. Ogólnie nie ma z tym montażem problemów, no może jedynie ze szpilkami, które są liche i połamałem je podczas próby wciśnięcia w otwory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek65 Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Moje Renia otrzymała dzisiaj instalacje LPG i po raz pierwszy zatankowana 51l gazu za 85zł :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 @Tomek65 - Zakładałeś u Zdunka? Jaką masz instalację? 51l LPG to spory zbiornik masz, u mnie wchodzi max 37l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek65 Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Nie zakładałem u Zdunka, tylko w Warszawie u polecanego na forum LPG gazownika. Zbiornik mam założony 53l i podgięty trochę pływak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goods23 Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Wymieniłem dziś olej na nowy oraz lusterka boczne. Niechcący zachaczyłem nimi wyjeżdżając ostatnio z garażu. Teraz jest pięknie :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Ja swojego Grandtoura "uzbroiłem" w spojler tylnej klapy. Ten model wyjątkowo mi się spodobał i znajomy, który go lakierował potwierdził, że jest naprawdę solidnie wykonany. Fotki "wystrojonej MIII podpinam do swojego profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Megi odstawiona do elektromechanika. Powody to brak nawiewu i dyskoteka z tyłu z lampami. Jak hamowałem to migały awaryjne, a jak włączałem awaryjne to migały światła stopu, a najdziwniejsze, że migacze z tyłu podczas jazdy wgl nie działały, a awaryjne już tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidisic Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) Moje dzisiejsze osiągnięcie Edytowane 8 Marca 2016 przez Vidisic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi