psotniczek1977 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Dzisiaj zaliczony przeglądzik rejestracyjny bez żadnego zająknięcia tak dokładny że nawet mierzyli odległości świateł dziennych :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Czerwony i czarny zatankowane do pełna vervą po 5,22 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Wymieniłem żarówki od dziennych p21w na ledowe. Efekty do zobaczzenia w moim temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Dziś sceniol drugi otrzymał pojedyncze ledy do plastikowych boczków drzwi, czerwone w poziomie by sygnalizowały otwarte drzwi, oraz białe, by dodatkowo doświetlić otoczenie auta. (wszystkie szerokokątne) Na razie tylko z jednej strony a tak ogólnie to dopiero 1/3 tego co mam zamiar zabudować. I dwie fotki jak jest oświetlony trawnik, jedna fotka jeszcze przed zmrokiem druga już w całkowitej ciemności. (czas naświetlania 2,5s. Znowu przydał się statyw i czasówka) Dodano: 27 sie 2014 - 16:48 Dziś dokończyłem podłączanie diodek z prawej strony auta i zrobiłem podświetlenie klamek zewnętrznych czyli to co mi się w tej wspomnianej BMW X3 podobało.. Jest to trochę inaczej zrobione jak w oryginale, gdzie diody świecą w dół. U mnie świecą w poziomie, do wnęk pod klamkami. A tu poszczególne etapy montażu: Teraz każde zdalne otwarcie auta z karty, otwiera zamki, zapala światło w środku i pod klamkami, a w moim przypadku rozkłada także lusterka. Przy zamykaniu wszystko gaśnie natychmiast, a po wejściu do auta i zapaleniu silnika klamki ściemniałą się do całkowitego wygaśnięcia jak światło w środku. Ręczne oświecenie lampek pod sufitem nie zapala oświetlenia klamek. Fotki jak to wygląda, zrobię dopiero po zmroku. Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Wymienione łożysko z tyłu wreszcie nastała cisza -200 zł z portfela . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Obiecane 2 posty wyżej fotki podświetlenia wnęk klamek zewnętrznych w sceniolu drugim: Dziś już odebrałem gotową tapicerkę na boczki drzwi, podłokietniki i mieszek pod lewarek biegów. Wykonane na zamówienie u lokalnego tapicera, który zajmuje się także tapicerką samochodową. Wykonanie oceniam na bardzo dobre i prawie jak fabryczne. Są 2 drobne różnice ale nie będę zdradzał gdzie. Na poniższych fotkach są widoczne obydwie, w aucie tylko jedna z nich. Wprawne oko znających temat powinno to na fotkach wychwycić ;) Czas samego wykonania po dostarczeniu już rozebranych detali to około 2 dni. Ja czekałem dłużej, bo wynikły sprawy losowe w rodzinie wykonawcy. Cena taka jak wcześniej ustalaliśmy 450 - 500zł. Wyszła ta większa, a pytając czy mogę go polecić na forum stwierdził, że nie ma problemu jednak taka robota okazjonalna przy pojedynczym komlecie to jest rzeźba i faktyczny koszt z zarobkiem powinien wynosić 600 zł. Tak więc jak ktoś jest zainteresowany taką podmianą, to dysponuję namiarami i mam zezwolenie na ich udostępnienie.. Ja jestem mega zadowolony, że wreszcie pozbyłem się materiałowych boczków na drzwiach, zachowując swoje, dzianiną kryte fotele, bez pękających boków. Wygląd, estetyka i schludność sceniola zmieniła się diametralnie. Sama zabudowa jest banalnie prosta jak już się to na części pierwsze rozbierało. Zacząłem o 15:40, a gotowe miałem o 17:10 i to jeszcze z robieniem fotek, których jest ponad 30 szt. Od teraz "katalogowcy" będą mieli zagwozdkę co to za wersja wypasu sceniola. hehehehe Tu kilka fotek jak to wygląda w detalach i już na gotowo. Lewy tył: Przód: Mieszek lewarka: Ramiona podłokietnika na przesuwanym schowku: Fotki i opis zamieszczone także w moim temacie (link w podpisie, 1 post) i tam możemy o detalach podyskutować.... Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaku Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Nie zawsze robi się fajne żeczy dla swojego auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Wszystkie auta dostały nowe filtry paliwa. Megan1 otrzymał świeżą powłokę antykorozyjną na przednich nadkolach walka trwała od piątku do dziś praktycznie 2 dni na stronę bo trzeba było praktycznie wszystko szlifować do gołej blachy następnie pokryć dwoma warstwami cortanin f, warstwa farby wżerającej się w stal i na to 2 warstwy bitexu i auto jeszcze trochę pojeździ pozostaje jeszcze zabezpieczyć podwozie. Nowa uszczelka pod pokrywę zaworów. Edytowane 1 Września 2014 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Farba wżerająca się w stal-a dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 smeg ... chociażby brunox-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Brunox to tzw podkład reaktywny, który nie wżera się w stal tylko wywołuje reakcję chemiczną z tlenkami żelaza(rdza). Powodując, że związki żelaza stają się mniej higroskopijne, jednocześnie pokrywa blachę rodzajem sztucznej żywicy(jak kto woli powłoki polimerowej), która chroni metal przed wilgocią. Podobne działanie ma np. cortamin, z tym, że nie tworzy powłoki polimerowej. Chemia cortaminu jest trochę inna bo tak naprawdę to związki fosforowe żelaza rozpuszczone w kwasie fosforowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Szczerze powiedziawszy nie wiem co to było dostałem tą farbę od kolegi blacharza, bynajmniej przy nakładaniu dość ostro śmierdzi i koloru była popielatego a jak wyschła czuć było chropowatą powierzchnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Wyprostowałem zagięty próg, co prawda nie do idealnego stanu ale zawsze mnie widać. Użyłem znane urządzenie na klej na gorąco - działa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Nowo tapicerowane klapki schowków w podłokietnikach na drzwiach, pojechały do lekkiej poprawki. Zostaną skrócone o 2-3mm od strony tapicerki, bo ciasno się otwierały. Delikatna szczelina nie będzie widoczna, a już nie będzie ocierania i trzeszczenia przy otwieraniu. Odbiór w piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Od dziś jeżdżę Skoda Octavią II 1.4 TSI 122 KM :) - ale na tydzień pewnie i ciekawie ile spali paliwko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi