gojgien Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Zakupiłem w markecie budowlanym 35cm taśmy (7x3LED) białej, ciepłej na 12V, z diodami SMD5050 i rezystorami za całe 8,7zł. Do tego kilka rezystorów 43Ω 025W za 0,2zł/szt.... (47Ω też mogą być i będą jeszcze lepsze) I z tych elementów dziś dla mojego sceniola wykonałem zamienniki żarówek W5W do oświetlenia tablicy rejestracyjnej, oraz tych na dole w drzwiach. Niby poszczególne moduły w taśmie są już na 12V przygotowane ale przylutowałem ten dodatkowy rezystor, by cały moduł był na 15V. Paski taśmy długości 5cm, po podgięciu do tyłu miejsc lutowania, idealnie mieszczą się w oprawkach w drzwiach i oświetleniu tablicy. Całość wklejana i uszczelniona klejem na ciepło. Koszt jednego takiego modułu to 1,4 zł. Edytowane 20 Marca 2016 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Przegoniona (wczoraj) jak co roku o tej porze do Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Ja wymieniłem akumulator, który poddał się po 11 latach i 6 miesiącach, to zapewne przez tydzień stania na mrozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Megi dostała zastrzyk energi - podładowany aku + 2 oponki na zimę Firestone WINTERHAWK z żikim 7,5 /8 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Megi wzorowo przeszła badanie techniczne oraz wymienili mi żarówkę światła mijania, bo mi na tym mrozie nie uśmiechało się z tym bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ska Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 W półtora tygodnia moja Laguna przelatała 4480 Km. Minęło 3 miesiące od wymiany oleju i już muszę robić następny przegląd (10W) :P z tego tytułu, że ładnie sie sprawowała lala dostała nowe sprężyny Kayaby na przód i amortyzatory. A także nowy termostat i chłodziwo, później kompleksowa myjka z odkurzaniem i wóz jak marzenie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechoo8813 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Wczoraj wymieniony został akumulator. Oraz naprawiona pompka spryskiwaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Dziś odebrałęm Megi po wymianie zawieszenia przedniego - amortyzatorów Kayaba i sprężyn Jamex. I co najważniejsze nie rozbiłem jej bo jechałem za miasto a tam jest szklaneczka i chwilami było niczym jazda figurowa na lodzie.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Dzisiaj Grandziol odebrany od mechanika. Wymieniony olej w silniku, filtr oleju, filtr powietrza, filtr kabinowy, wymieniona zaślepka zaworu EGR (w poprzedniej wypaliła się dziura :blink: ) i najważniejsza wymiana to nowe turbo (nowe, nie regenerowane). Koszt inwestycji 1550 Pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Megi dostała nowe radio ;) Jeszcze tylko odpowiednia ramka żeby to jakoś wyglądało i będzie git :D Edytowane 15 Stycznia 2016 przez damian_opole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Jak zaplanowałem, sceniol drugi umyty, osuszony i schowany do garażu. W tym momencie zaczął prószyć drobniutki śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość juniorksg Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Megi zalana nowym olejem (Elf) + wymienione filtry oleju, powietrza i kabinowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Megi dostała dziś nową przednią szybę, nową wycieraczkę, przedłużyłem jej też ubezpieczenia i dodatkowo została umyta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ambarass Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Wymieniony olej, zatankowany do pełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Odrestaurowane przez naszego forumowego speca od świateł peugeot206.88 przednie lampy w moim samochodzie. Wymienione soczewki (były strasznie wypalone), jakość światła po naprawie znakomita, dodatkowo środki przerobione na czarno, co do mojego własnego zajoba, czyli czarny mat na wszystko bardzo pasuje. Oto efekt (niestety pogoda jest jaka jest i samochód brudny, jak się poprawi umyję i wkleję lepsze zdjęcia): Dla porównania wygląd przed zmianami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi