hudy1 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Jeśli kupisz tą farbę, nie wolno Ci czekać kilku godzin między jednym ,a drugim malowaniem. Przeczytaj dokładnie instrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filo Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 No Scenic to akurat nie powód do "chwalenia się"... z całym szacunkiem ale nie tobie o tym decydować-jeszcze jedna taka wypowiedź i będziesz miał się czym chwalić pod swoim profilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ja maluję co roku chlorokauczukiem podczas przekładki zimowych na letnie i na cały sezon wystarcza, przy okazji sam kontroluje klocki i tarcze oraz stan nadkoli po zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu24 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 No Scenic to akurat nie powód do "chwalenia się"... Nie rozumiem po co takie idiotyczne komentarze A według Ciebie malowanie zacisków to już chwalenie się? Sory za OT Tomik 1970 mam bardzo podobnego Scenic'a do twojego :-P . W najbliższym czasie zaprezentuje. A co do zacisków to popytam w sklepie co najbardziej proponują, bo jak czytałem to opinii co do farb jest masa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Grzechu24, hammerite jak najbardziej jest ok. Podstawa to dobre oczyszczenie zacisków i odtłuszczenie. Warto wspomnieć, że po malowaniu prowadnic klocków, zmniejsza się wymiar na klocki i dobrze jest wtedy zastosować blaszki, a klocki delikatnie zeszlifować, żeby nie były wbite na sztywno - taki dopisek z mojego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu24 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 A czym najlepiej wykonać odtłuszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Benzyna ekstrakcyjna wystarczy. Są też takie odtłuszczacze do hamulców w sprayu: http://images35.fotosik.pl/353/1b0af66be9b78c47.jpg są dość dobre, ale taka puszka kosztuje ok 12 zł vs 3 zł za 0,5l benzyny ekstrakcyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filo Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Dlatego wolę czarny kolor, najlepiej matowy... Kolorowe zaciski to mogą być w sportowych wielotłoczkowych markowych zaciskach, a nie na takim fajansie jak w naszych seryjnych Renówkach (pomijając wersję wyczynową Megane). Bo czym się tu chwalić? Grzechu24, A według Ciebie malowanie zacisków to już chwalenie się? Grzechu24,zadaj to pytanie gościowy z cytatu... Widać, że nie czytałeś poprzedniej strony tematu. Warto wspomnieć, że po malowaniu prowadnic klocków, zmniejsza się wymiar na klocki i dobrze jest wtedy zastosować blaszki, a klocki delikatnie zeszlifować, żeby nie były wbite na sztywno Lub nie malować tego miejsca a jedynie oczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 nie malować tego miejsca a jedynie oczyścić. Między metal a zacisk dostanie się wilgoć, później rdza i malowanie od nowa. Ja zrobiłem po swojemu i od dwóch lat spokój, jedynie poprawki na zaciskach, w miejscach, gdzie lakier odskoczył po uderzeniu felgą przy zakładaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Grzechu24, najlepszy byłby "TRI", (trójchloroetylen) jednak ze względu na przynależność do grupy substancji niebezpiecznych R45 i podwyższonych limitów emisji, został wycofany z powszechnego użytku. Tak więc pozostały inne rozpuszczalniki organiczne dostępne w handlu do zastosowania. Jednym z tańszych, szeroko dostępnych i wystarczających do tego celu jest benzyna ekstrakcyjna. Skoro już tu głos zabrałem. Zastanawiam się na jaki kolor pomalować zaciski w moim sceniolu drugim, który stoi na srebrnych alusach, a karoseria to grafit. W poprzednim granatowym, zaciski i bębny są czerwone, tu chciałbym uniknąć krzykliwych kolorów a jednocześnie by ładnie wyglądało i komponowało się z całością. Fota Virtual. Co doradzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Powtarzam się ale ja w swojej granatowej Lagunie pomalowałem srebrnym kolorem. Jest spokojnie , bez krzyku. U ciebie gojgien pasowałby też srebrny pod kolor felg lub grafit dopasowany do nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcyork Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 makuli pokaż jak dasz radę jakąs fotkę jak to u Ciebie wyszło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lo0ol Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 mcyork, możesz zobaczyć jak wyglądają srebrne w każdej megance III tam standardowo jest jakiś taki srebrny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcyork Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 ale nie zobaczę jak wyglądają bębny , a na tym najbardziej mi zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 To 11-letnie bębny Laguny pomalowane hammeritem. Bez rewelacji ale zawsze lepiej niż z rudą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi