Maniek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Od pewnego czasu mam nielada problem! Mianowicie wychodząc z samochodu i zamykając drzwi ono mnie kopie. Byłem z tym w serwisie i niby wszystko jest ok i nie ma nigdzie przebicia! A kopanie jak było tak jest i zapewniam, że nie jest to raczej miłe uczucie niestety. Miał ktoś, a może ma ktoś nadal taki przypadek z życia wzięty?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 maniek wystarczy założyć przewodzik uziemiający lub wysiadając z autka najpierw złapać ręką za ramę drzwi a dopiero potem stawiać nogę na ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 też mam ten problem... :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisandrzej Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ja też. I ktoś mi już radził żeby założyć taki pasek uziemiający, ale spróbuję rady Robaka z tym łapaniem ramy drzwi przed wysiadaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Po prostu podczas jazdy zwłaszcza podczas chłodniejszych dni autko zbiera ładunek elektrostatyczny innymi słowy elektryzuje się i potem ty przy wysiadaniu powodujesz jego rozładowanie i odczucie, że cię kopie. To nie jest przebicie :) Zakładaj sobie ten pasek. :) W tym pasku zatopiony jest drucik, przez który nastąpi przepływ tego ładunku do ziemi (rozładowanie) jak dotknie podłoża, tylko przykręć go do części metalowej a nie do jakiegoś plastiku ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Dzięki za informacje, trzeba będzie popróbować Waszych rad :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ja tez tak mialem, i zniknelo samo, a radzilem sobie tak ze zamykalem drzwi przez rekaw albo zamykajac nie dotykalem blachy tylko np szyby :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRACHU Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 albo wystarczy jezdzić w innych butach. jak jeżdziłem w pikolakach ze skóry kopało mnie jak diabli ale jak zmieniłem na " adidasy" to przestało. Na kopanie wpływ ma jeszcze wentylator. zaciąga drobiny kurzu a jak wiadomo kurz się elektyzyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ja tak miałem jeszcze w Lanosie i żadne paski gumowe nie pomogły, bo miałem aż dwa. Po prostu ubranie elektryzuje się w zetknięciu z siedzeniami i juz i auto będzie kopać. Nie wiem czemu nasila się to latem. Chodzi chyba o rodzaj materiału. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 to nie jest wina konstrukcji auta, bo wczoraj jeździłem kilkoma autami dystanse ponad 50 km i w każdym jak wysiadałem to mnie kopało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Albo poprostu zależy to od każdego z nas! Bynajmniej jak ze mną ktoś jedzie i wysiada pierwszy to nic nie czuje - natomiast jak ja wysiadam to ja zawsze poczuje kopnięcie heh :) Ale prawda - jak się robi cieplej staje się to bardziej natarczywe. Czasami jeździ się innymi samochodami i jakoś nic takiego nie ma miejsca :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 może jesteśmy gorące chłopaki i nawet prąd na nas leci? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 No na bank:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Mnie ostatnio przestała kopać, najbardziej kopała w zimie. Może to naprawde zależy od butów albo czegos takiego, choc i tak cala zime przechodzilem w letnich butach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 W zimę to strzelamy jak nosimy sweterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi