limi Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 kupiłem kartę na allegro i zastanawiam się czy zaprogramują mi ją w ASO, jeśli karta nie pochodzi od nich (karta używana była w innym pojeździe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Ja też mam jedną kartę więcej. Jak kupowałem sprzedawca dał mi 3 karty Jeśli się dowiesz czegoś napisz - sam jestem zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aspirant44 Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Witam !! Z tego co mi wiadomo zaprogramować te karty można tylko i wyłącznie w ASO (podając numer nadwozia), tyle że muszą być to "czyste - nie programowane dotychczas" karty. Kiedyś rozmawiałem z człowiekiem który zajmuje się takimi sprawami w ASO - stąd moja wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limi Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 dzięki za pomoc, jak się znajdzie trochę czasu to odwiedzę ASO i oczywiście dam znać co i jak...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 A ja mam pytanko dotyczące kart startowych, a mianowicie czy jest to prawdą że na kartach zapisuje się rzeczywisty przebieg auta, bo przegladając ostatnio ogloszenia natknąłem się na takie stwierdzenie: "Pamiętaj Meganka zapisuje kilometry i na komputerze i na karcie startowej. Wystarczy iść z kartą do salonu Renault i możesz zczytac prawdziwe kilometry, a nie te które często pojawiają się na licznikach sprowadzanych z tzw. Zachodu, czyli jak kto woli od Arabów, Turków i innych nacji z Niemiec, Holandii." To jak to jest z tymi kartami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aspirant44 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witam ponownie !!Znalazłem dzisiaj na najpopularniejszym (chyba) portalu kupna-sprzedaży 2 oferty z możliwośćią zakupu czystych kart i "przyuczenia" ich do konkretnego samochodu- w atrakcyjnej cenie. Może warto sprawdzić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolex Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 czy jest to prawdą że na kartach zapisuje się rzeczywisty przebieg auta Tak...potwierdzam to prawda sprawdziłem to u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Tak...potwierdzam to prawda sprawdziłem to u siebie. Czyli idąc z kartą startową do aso powinienem poznać faktyczny stan licznika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 czy jest to prawdą że na kartach zapisuje się rzeczywisty przebieg auta Tak...potwierdzam to prawda sprawdziłem to u siebie. Zapisuje się aktualny czy ostatni ? Bo jeśli ktoś cofnął licznik i po cofnięciu się zapisało na karcie to i tak nie ma co sprawdzac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 kipi, Komputer zapisuje niezależnie przebieg w liczniku i na karcie. Jak ktoś cofnie przebieg w liczniku to karta pokaże faktyczny przebieg. Byłem świadkiem jak w ASO karta pokazała przebieg większy o 30 tys. km od tego co gościu miał na liczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 aniewa a widzisz - pojade do ASO sprawdzic jaki przebieg mam na karcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleots Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 witam serdecznie info odnośnie kart przy uczyć można tylko kartę dziewiczą (raz zaprogramowana do innego auta nie będzie działać) koszt w ASO karta + przyuczenie 650zł W Bydgoszczy w "ANDI RENO" ul.Cmentarna 42 ta sama usługa kosztuje 350zł natomiast karta z funkcją wolne ręce ok. 400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryskil Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Tak się zastanawiam na temat kart, a jest tego dużo na allegro. Karta jest zabezpieczeniem autka, jeśli kosztuje z programowaniem w serwisie 650zl to jak może ta sama usługa(karta + programowanie) kosztować 400zl a nawet mniej. Karta jest robiona pod autko, wiec jeśli ktoś sprzedaje za połowę ceny czy aby na pewno jest to nowa karta?? Niech ktoś się wypowie w tym temacie.....ktoś kto za parę stówek ma nową kartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroo Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Witam.Kolega kiedyś chciał zamontować do swojej laguny ESP,pojechał do serwisu w Tychach i tam mistrz po oględzinach samochodu powiedział mu że jego wersja nie jest przystosowana przez fabrykę do zamontowania w tym aucie ESP.Nie dał za wygraną i w internecie znalazł ogłoszenie że gość montuje takie sprawy i inne związane z elektroniką w Reniach.Pojechał, facet zerknął pod nadkola i powyjmował przewody fabryczne do podłączenia czujek w kołach.Na allegro kupił czujki moduł ESP gość wszystko podłączył podpiął kompa wprowadził ustawienia i laguna już śmiga parę lat z ESP.Piszę o tym bo pytał się gościa o możliwość zakodowania używanych kart i modułów BSI.Podobno robią skany pamięci kart i modułów BSI twojej starej i wgrywają do używanej sprawnej oczywiście najpierw ją kasując.O ile dobrze pamiętam to był to gość z Myszkowa ale musiałbym zapytać kolegi może ma do niego numer telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuka Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 daroo mam prośbę chodzi o ten numer tel.do tego mechanika z Myszkowa.dasz rade go załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi