daroo Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zadzwonię do kolegi i jak będzie miał numer to ci podeślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enrico65 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Witam odgrzeję troszkę temat kart w scenicu i danych na niej zapisanych.Tydzień temu byłem w aso Tandem Kielce po kod do radia i przy okazji gość mi sprawdził kartę [poprostu przyłożył ją do czytnika który miał na biurku] przebieg się zgadzał z tym na wyświetlaczu.Poprosiłem go następnie o sprawdzenie w komputerze czy we francji były jakieś naprawy wykonywane jakież było moje zdżiwienie :evil: licznik i karta były cofnięte jakieś 55000 tys.km,czyli jest możliwe przeprogramowanie orginalnej karty i licznika. Nie wiem czy moje karty napewno są orginalne jedna jest trochę bardziej zużyta.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 enrico65, karta zapisuje w pamięci ostatni przebieg auta. Jak licznik zostanie cofnięty, to automatycznie dane na karcie się aktualizują i przebieg na karcie też się cofnie. Jest bardzo mała szansa na wpadkę sprzedającego, np: We Francji ktoś jeździ Scenicem i używa dwóch kart na zmianę (ewentualnie jeździ mąż i żona i każde z nich ma swoją kartę). Później taki sprowadzacz kupuje od nich Scenica, przebieg mu się nie podoba więc cofa licznik, wkłada jedną kartę i tylko jej używa, a w międzyczasie druga nieużywana karta pamięta przebieg jeszcze sprzed cofnięcia. Jak kupujący ma dużo szczęścia to na tym śmiesznym czytniku w ASO odkryje że karty mocno się różnią przebiegiem i wtedy wie na czym stoi. Po włożeniu nieużywanej karty do czytnika przebieg się aktualizuje i po ptokach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 meganecoupe02, Myślisz, że sprowadzacze jeszcze o tym nie wiedzą :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Prezes, wiem że wiedzą, ale może ktoś będzie miał kiedyś szczęście i trafi na niekumatego sprowadzacza-cofacza liczników :) Pytałem o to jeszcze na praktyce bo pojawiało się kilka takich pytań na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinox Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 a co powiecie na tego gościa. dorabia karty z używanych . www.kartarenault.republika.pl za 250 zł. to zadaje klam teorii o dziewiczych kartach. trzeba byc autem u niego. byl ktos w Kaczorach. podobno dodatkowa karta uzywana koszt - 250zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambos88 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Tutaj robią wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psslowik Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Wracając do tematu kart: Tutaj jest klijent którego mogę osobiście polecić, robił mi kartę do Laguny - jest bardzo dokładny i bardzo precyzyjny Oczywiście nie oznacza, że powyższy "Gość" z Włocławka jest gorszy - jego nie znam, a w kaczorach byłem osobiście i kartę zrobił na miejscu... Dodano: 01 wrz 2012 - 19:21 Zapomniałem podać link: Firma Electric Cars: http://www.el-cars.pl/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi