Kasztellan Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Koledzy, jak można rozebrać bezpiecznie lusterko żeby sprawdzić czy kable od podgrzewania są podłączone do lusterka? A może to inna przyczyna? Proszę o pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Masz dwie metody 1) wyjąć wkład lusterka - Opcja Ci pomoże i sprawdzić czy jest zasilanie, czyli miernik w dłoń ;-) 2) zdjąć plastiki przykrywające mocowanie lusterek do drzwi(od wewnątrz) i dobrać się do wtyczki Ale wg mnie najpewniejsza jest opcja 1) Rozumiem, że wcześniej lusterka grzały, a teraz nie chcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bober999 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam chcę kupić lusterko prawe elektryczne, podgrzewane i czunik temp do Megane 2003r tylko mam problem bo wszędzie mi mówią ze maja te lusterko na 7 PIN a ja ma 9 PIN i nie wiem czy to bedzie pasowac do mojego chyba ze nie sa podgrzewane a twierdzą że są we wtyczce mam 9 kabli może te 2 brakujące Piny to masa ? Ile jest w waszych lustrach moze ktoś mi powie które piny czym steruja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 7 pin-owe lusterka to standard (elektryczne + podgrzewane), a 9 pin-owe to znaczy, że są z funkcja składania lusterek (elektryczne + podgrzewane + składanie) POZDRAWIAM :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lapa Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Witajcie. Czy ogrzewanie lusterek jest na jednym bezpieczniku z ogrzewaniem tylnej szyby? Jeżeli nie to który bezpiecznik odpowiada za ogrzewanie lusterek? A może to inna przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Ogrzewanie lusterek - bezpiecznik w kabinie7,5A, ogrzewanie szyby tylnej - bezpiecznik pod maską silnika 30A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lapa Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 A może to inna przyczyna? Pewnie masz rację, ale chcę zacząć od podstaw zanim zacznę grzebać głębiej. Problem w tym, że dotychczas zarówno w domu jak i w pracy auto stało w garażu, teraz w robocie nie mam garażu i widzę, że grzania brak, ale nie wiem nawet od kiedy ten stan trwa. A tak przy okazji jak w M II wyjąć wkład lusterka tak aby go nie uszkodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joobyy Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Witam, żeby nie tworzyć nowego tematu, zapytam tu.. jestem nowym posiadaczem megi II ph II z 2006r mam składane lusterka wszystko ok działa... Tylko nie wiem czy mam podgrzewane lusterka :) jak sprawdzić ? Jak się je włącza? Czy gdzieś jest przycisk? Czy one działają np po włączeniu ogrzewania szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Wszystkie elektrycznie regulowane lusterka są też podgrzewane. Podgrzewanie lusterek włącza się automatycznie razem z ogrzewaniem tylnej szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joobyy Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Dzięki,jutro rano sprawdzę... Szkoda, że samych lusterek nie można włączyć :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Sprawdzisz łatwo, wystarczy po włączeniu przycisku podgrzewania tylnej szyby po ok. minucie dotknąć szkła lusterka jeżeli będzie lekko ciepłe to działa tak samo sprawdzisz tylną szybę :) Edytowane 2 Grudnia 2016 przez n1gdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi