CaSspeR Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Podepnę się pod temat. U mnie nie działają przednie ani tylne przeciwmgielne. Jak przełączam na dźwigni to się nie zaświeca ani kontrolka, ani światła. Zdjąłem dziś dolną obudowe kierownicy i tam faktycznie był jeden kabelek odlutowany. Kiedy go przytknąłem tam gdzie ma być to zapalały się tylko tylne światła i kontrolka od nich, a przednie nie chcą działać. Pytanko do elektryków, co to może być? Bezpieczniki sprawdzane i są dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 tam powinny być dwa kabelki, też to przerabiałem ,przylutowałem i wszystko działa a też nie miałem przednich i tylnych przeciwmgielnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaSspeR Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Hmmm w sumie były 3 kabelki koło siebie, z czego tylko ten jeden odlutowany. Pozostałe 2 sprawdziłem lekko nimi poruszając i trzymały się dobrze. Jako, że się na tym nie znam to jutro podjadę do elektryka i niech sam to posprawdza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 te kabelki się przerywają od ruchów dźwigni kierunkowskazów - kolejny wspaniały pomysł francuzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferus Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Często też się zdarza że izolacja kabelka jest ok a sam przewód w środku przerwany. Spotkałem się już z tym kilkakrotnie przedewszystkim tam gdzie kabelki dużo pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nigard Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 A ile powinno być przekaźników koło bezpieczników pod kierownicą? Bo ja mam jeden i działają mi tylko przednie przeciw mgielne. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliomekki Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Witam, ja mam prośbe czy jest gdzieś na forum schemat podłączania halogenów, bo poprzedni właściciel powiedział mi, że stare halogeny mu ukradli i kupił nowe tylko nie podłanczał. Wie ktoś jak to zrobić i czy jest jakiś schemat do wykonania tej czynności. Z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Wejdź pod auto i poszukaj kabliczków od poprzednich lub pozostałości - jeśli wyrwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliomekki Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 No własnie bede musiał tak zrobić tylko musze zdjąć nadkola a pod kamienicą tego nie zrobi raczej:/ Tam do nadkoli są jakieś klucze chyba potrzebne prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Kupiłem swoją Megane całkiem niedawno i mam podobny problem ze światłami przeciwmgielnymi. Włączam a tu nic. Rozebrałem - jak sugerujecie ten włącznik, ale tam wszystko wygląda dobrze. Co jeszcze może być przyczyną?? Bezpieczniki sprawdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 czaku89, Ja bym zaczął od sprawdzenia żarówek czy oby na 100% są sprawne, potem sprawdziłbym złączki podłączenie przewodów do lampy, dalej sprawdziłbym same przewody czy jest na niech "U" itd po nitce do kłębka. Kaliomekki, Zdejmujesz osłonę od spodu (nie wiem na jakie wkręty masz ją dokręconą) i powinno być widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliomekki Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Myśle, że jak dzisiaj nie będzie padać to sie tym dziadostwem zajme:) Dzieki za odpowiedź. Mam nadzieje, że halogeny i przewody bedą całe :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Prezes Żarówki wszystkie sprawdziłem i są ok, złączki dociskałem i sprawdzałem - już do nich nie dochodzi prąd. Może rozbiorę ten cały przełącznik i sprawdzę czy na krótko będą chodzić. Tylko które kabelki zewrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliomekki Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 No i jest następny problem :-( Jak sie okazało mam halogeny ale niestety nie widać żeby była jakaś instalacja tzn. kable itd. :-( Chyba poprzedni właściciel kupił tylko nowe halogeny żeby ładnie auto wygladało :-/ Mam pytanie czy da się podpiąć halogeny tak że przy włączaniu przeciwmgielnych na manetce po lewej stronie kierownicy włączały sie i przednie halogeny czy lepiej zrobić osobny włącznik do halogenów?? Pomóżcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Kaliomekki :Popatrz na załączony rysunek dla MeggiII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi