Iceman007 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Od 2 dni jezdze nową meganką coupe. Zrobiłem juz 500km i problem polega na tym, ze jesli zmieniam bieg a obroty są juz w okolicach 4000rpm to slychać takie lekkie tarcie i czuć je na stopie. Nie wiem czy to sie dotrze, czy też tak ten typ ma. Dźwięk jest dość irytujący a w połączeniu z drganiami pedała sprzęgła psuje trochę przyjemność z dynamiczniejszej jazdy. Słyszałem, ze to moze byc wina wysokiej mocy i momentu obrotowego 300Nm w tym silniku (2.0TCe 180KM) przez co docisk pracuje z dużą siłą i częściowo przenosi drgania z silnika. Ma to sens, ale może ktos sie jeszcze wypowie. Może to kwestia dotarcia tarczy sprzęgła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FujiMario Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 ja nowym autem z takim przebiegiem to nie przekraczalbym 3 tys obrotow... mozliwe ze sie dotrze. ale lepiej niech sie wypowiedzą posiadacze takiego autka z takim silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi