pewexiusz Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 orientuję się może ktoś czy silnik 2,0 turbo wraz ze skrzynia z laguny II da sie wpasować bez drastycznych przeróbek do megane II ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 hmmm niby ten sam F3R jest w MII (np. RS, F1, R26), a w normalnych jest niepoturbowany, więc powinien wejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewexiusz Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 do poniedziałku musze podjąć decyzje czy kombinować ze swapem czy uturbić 1.6 choć to drugiej jest duzo bardziej prawdopodobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 hmmm niby ten sam F3R jest w MIIChyba raczej F4R. Skoro w MII jest ten silnik, czyli 2.0T i w lagunie identyczny, to jaki problem żeby cos nie pasowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Lewy, masz rację Te litrówki mnie kiedyś zabiją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 pewexiusz, popytaj tylko znawców tematu bo może lepiej mniej obciążony silnik 1.6 uturbić i uzyskać przez to całkiem niezłe osiągi i moment obrotowy niż wpakować 2.0t i już nic więcej z tego nie zrobić, nie mówiąc o problemach z instlaacją elekrtyczną itp... moim zdaniem taniej wyjdzie 1.6 z dołożenie T, ale nie wiem jakie masz założenia i jaką moc chcesz uzyskać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewexiusz Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 za okolo 3 tygodnie bedzie juz renault megane 1.6 turbo:) w planach jest turbina garretta k04 wysterowana na ecumasterze itd celowana moc ok 170 koni mam nadzieje ze wszystko pojdzie sprawnie bo narazie w planach nei ma zakuwania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Jakie koszta przewidujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewexiusz Opublikowano 2 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 jutro jade podpisac umowe koszta 7500pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Daj znać, gdzie to konkretnie robisz, czy dają Ci na to jakąś gwarancję, oczywiście wykresy z hamowni też Jak już będziesz miał silnik uturbiony napisz też co ze spalaniem i jak wrażenia z jazdy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewexiusz Opublikowano 2 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 napewno jak bede mial juz wykres z hamowni i odebrane auto to nieomieszkam sie pochwalić;) wczesniej sie pomylilem nie jade jutro a w pon lub wtorek (chyba przez weekend majowy i naslonecznienie troche kalendarz mi sie poprzestawiał ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Aż jestem ciekaw, co, gdzie będzie pod maską. Miejsce na turbinę raczej gdzieś z przodu, a wydech z tyłu silnika. Trochę rurek przybędzie Intecooler też będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewexiusz Opublikowano 2 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 IC obowiązkowo szczerze to nie rozmawiałem nawet w którym miejscu bedzie turbina napewno od podstaw bedzie spawany kolektor pod turbo i wywalony kat miejsce na to napewno jest bo przeciez to ta sama komora silnika co w wersji 2.0T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 A jednak, można turbinkę zamontować i z tyłu: http://www.priyantha.nl/rtc/upload/F4R_turbo_downpipe2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewexiusz Opublikowano 2 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 zostawie to fachowcom mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze zlożone i wystrojone:) choc mam dziwne wrazenie ze sprzeglo szybko odmowi wspolpracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi