Lewy Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 jak wyłączysz zapłon to się test wyłączaNieprawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Lewy, masz rację - po wyłączeniu zapłonu, a co więcej nawet po zamknięciu auta test ciągle jest aktywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sleepless Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 naciska się ten mały z lewej którym można zmierzyć poziom oleju będąc w samochodzie u mnie po sprawdzeniu na nagrzanym silniku 0.9 - 1.2 może moja klimatyzacja chodzi cały czas? jakieś pomysły? ; d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Wynik, z grubsza, taki jak u mnie. Nawet nieco wyższy. dCi chyba jednak powinien mniej spalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sleepless Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Powien czyli wciąż nie wiem co jest nie tak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 komputer... , zawsze pokazuje trochę mniej na średnim spalaniu. Faktyczne z liczenia pod korek na kilometry jest miarodajne. ? a dobrze pokazuje przebieg ? Tak jak z prędkością- licznik 180, faktyczna 165 i jakieś 110 na 100. klient ma być zadowolony, że samochód szybko jeździ i mało pali :-P . Rozgrzany TDI Audi 1.4 pokazuje na postoju 0,5 do 0,3 na godzinę, z klimą 0,7 zaś przy ruszaniu potrafi dać grubo więcej 55l-nawet 80/100km U siebie nie zauważyłem takich wskazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Faktyczne z liczenia pod korek na kilometry jest miarodajne. ? Jest miarodajne - tak jak wcześniej pisałem przy tankowaniu praktycznie od zera do pełnego baku różnica wychodzi max 0,5 litra ze wskazaniem komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooha Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 tak jak pisze rav85, ja tankuje od 2 lat po zapaleniu rezerwy do pełna( do pierwszego odbicia pistoletu) największa pomyłka była 0,4L niż wskazanie komputera. Myślę że jak na około 52L to jest bardzo mała różnica. Mniej niż 1% różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 grooha, dokładnie, z tym że ja upycham aż pod korek, ale zasada ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi