wrobel_19 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam. Mam taki problem zakupiłem ostatnio z Francji meganke II w wersji ciężarowej (5-drzwiowa), przerobiłem na osobówke i zauważyłem, że przy 130 km/h zapala się kontrolka STOP i jak przydusze na wyższych obrotach. Gdzie można by zdjąć to ograniczenie i jaki byłby tego koszt? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udaj się z tym problemem do ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_19 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Ciekawe ile skasują? na razie brak kaski więc będe musiał poczekać. [ Dodano: 2009-04-24, 18:57 ] Może to być jakaś usterka czy przez to że był ciężarowy ta miał ustawienie ograniczenia prędkości? bo ciężarowe tak mają ustawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Nigdy o takim ograniczeniu w Renault nie słyszałem, ale może jest. Usterka wiazałaby sie raczej z obrotami silnika, a nie z prędkością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek42 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Jak odpalę kompa w garażu to zaproszę ciebie na diagnostykę elm-em, może coś pokaże. Ja również nie słyszałem o takiej opcji ograniczenia prędkości.Sądzę, że to usterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_19 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Będe pierwszym klientem rozumiem? to pierwszy raz gratis. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek42 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Cięcie Nie, nie będziesz pierwszym klientem. Po prostu komputer mi padł.Mam taki garażowy zabytek, że częściej naprawiam ten złom niż moją France. A dla klubowiczów z Bydgoszczy to zawsze jest gratis. Za ten gratis nie będzie upomnienia ale i tak odsyłam do regulaminu forum. Doczytaj o zasadach cytowania. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 waldek42 takie gratisy a ja nic nie wiem coś słabo się reklamujesz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek42 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Jeżeli masz laptopa to zapraszam bo z mojego złomu nic nie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Pojedź do ASO i poproś aby wyłączyli w tablicy instrumentów ograniczenie prędkości w krajach arabskich Lewy jest taka opcja w Renaultach ;) waldek42 obawiam się że ELM-em będziesz mógł tylko pomarzyć o zmianie tej funkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek42 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Wiem, że zmiana funkcji jest niemożliwa ale może wyskoczą jakieś błędy i naprowadzą na problem. Wizyta w ASO jest koniecznością ze względu na koszta.Podejrzą Clipem bez naprawy problemu i do kasy...stówka, dwie w plecy. :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Ale, jakie błędy maja wyskoczyć w sterowniku silnika( bo tylko tyle możesz ELM'em odczytac) ? Napisałem wyżej w czym tkwi problem.Samochód był kiedyś "ciężarówką" więc ma włączone info o przekroczeniu prędkość.Napisałem co ma powiedzieć w ASO aby nie robili oczu jak 5 zł Temat można zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 dokładnei opcja kraje arabskie, a moja "cieżarówka" nie miała takiego ograniczenia;p Nie tylko ASO FSO pojedź gdzieś gdzie bawią się w diagnostykę OBD Clipem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ambrozy85 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Połączono z już istniejącym, podobnym tematem. dmiar Witam, w mojej megance gdy przekraczam 120 km/h zaczyna mi piszczeć (pi, pi, pi, pi), nie wiem czy to jest spowodowane ogranicznikiem prędkości czy może czymś innym. Może ktoś z Was miał podobny problem? Prosiłbym o jakieś cenne informacje na ten temat. Dodam, że niedawno miałem problem z wtryskiem paliwa, który był luźny, przez co była nieszczelność w gnieździe wtryskiwacza, może to ma jakiś związek, a może nie. W każdym bądź razie proszę o jakieś informację. Pozdrawiam Ambroży Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Poczytaj tu: http://megane.com.pl/topic/13520-ograniczenie-predkosci-prosze-o-pomoc/ Podejrzewam, że jest to taka sama sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi