Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

CB radio w megance II - duze zakłócenia -

szymekss

Rekomendowane odpowiedzi

CB - Radio, podłączyć prosto do akumulatora, i na kablu można również zastosować filtr przeciwzakłóceniowy (15zł).

Również posiadam silnik Dci lecz u mnie nie występują tego typu problemy, jedyny problem jaki mam to gdy podłącze nawigacje do gniazda zapalniczki lub nawet w innym samochodzie który znajduje się przy moim, słychać straszne szumy na 3 esy.

Adek4100, tak przeczytaj sobie swój post jeszcze raz i zauważ ze z tego co napisałeś wynika że, ci szumi ale nie masz tego problemu, więc sam sobie przeczysz. Temat z osobnym zasilaniem prosto z akumulatora też nic nie da, niewiem jak z tym filtrem. Obstawiam jednak ze to wina tych pseudoładowarek chińskich od nawigacji. Może jednak ktoś jeszcz cos wymyśli?

Pozdrawiam

Mortek, tak wyszło ponieważ napisałeś post 4 minuty przedemną. Klikając na "odpowiedź" twojej wypowiedzi jeszcze nie było ( Widocznie pisałem post dłuzej niż 4 minuty) . Ja odnosiłem się do kolegiszymekss, a akurat wyszło że mamy ten sam problem. Również posiadam Unidena 510.

Miałem kiedyś podobny problem. I wiem że naprawde ciężko sobie z tym poradzić, bo to może być wszystko np: przewody zapłonowe, pompka paliwa w zbiorniku, alternator, i nawet instalacja samochodu. Miałem takie cuda w poprzednim samochodzie Reno Megane I 96r na radiu President hary II i robiłem cuda typu: drut ferytowy, filtr przeciw zakłóceniowy, nawet byłem u elektryka który powiedział że może i można to zrobić, ale trzeba by było wszystko po kolei od kłócić a to jest żmudne i czasochłonne. jednak jakiś rezultat uzyskałem poprzez nawiniecie przewodu zasilającego na drut ferytowy (znajdziesz taki w np: starym radiu). Po jakimś czasie samochód sprzedałem i teraz w Scenicu II już nie mam żadnych problemów jest czyściutko w radiu

[ Dodano: 2010-05-27, 19:19 ]

Ps. Ale jak piszesz że buczy nawet przy wyłączonym zapłonie to na 100% radio lub antena ma jakieś przebicia