AbramK Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Witam, ostatnio odnoszę wrażenie, że kierownica w moim aucie "chodzi" ciężej niż wcześniej (szczególnie daje się to zauważyć podczas manewrowania na postojach; w czasie jazdy raczej tego nie odczuwam). Jakieś pół godziny temu, kiedy wyjeżdżałem z postoju i musiałem się nakręcić, usłyszałem też delikatny gwizd (?) przy kręceniu kierownicą. Mam nadzieję, że mi pompa nie pada, może tylko wystarczy uzupełnić płyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 ostatnio odnoszę wrażenie, że kierownica w moim aucie "chodzi" ciężej niż wcześniejSprawdź ciśnienie w oponachusłyszałem też delikatny gwizd (?) przy kręceniuNormalne. Tak działa elektryczne wspomaganie w MIIMam nadzieję, że mi pompa nie padaNa 100% nie pada ;) bo jej nie mamoże tylko wystarczy uzupełnić płyn? Tylko gdzie go wlać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 AbramK, Identyczne odczucie mialem po zmianie opon na letnie, wiec moze masz to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woody Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 W MI phI też odczuwam różnicę po zmianie opon przy kręceniu kierownicą, (nie mam wspomagania) także powodem mogą być gumki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbramK Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Tak działa elektryczne wspomaganie w MII Mam nadzieję, że mi pompa nie padaNa 100% nie pada ;) bo jej nie mamoże tylko wystarczy uzupełnić płyn? Tylko gdzie go wlać ;) No nieźle mi wyszło z tą pompą ;) ... Ale dobra nasza, przynajmniej mi nie padnie! A co do opon, tak jak mi tu kilku forumowiczów sugeruje, to całkiem być może, tym bardziej, że zimówki mam 205/55R16, natomiast letnie 205/50R17. Dzięki za odpowiedzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 opony masz nowe czy juz jezdziles na nich? wczesniej nie miales tego odczucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbramK Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 [CIACH!!!] Już jeżdżone, w zasadzie to ich ostatni sezon (są z 2005 r.), więc może to jest przyczyną. Choć bieżnik jeszcze całkiem, całkiem. [nie cytujemy całości posta pod którym bezpośrednio odpowiadamy ] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamejl Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Ja po wrzuceniu nowych opon letnich też zauważyłem, że ciężej kręci mi się kierownicą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.P Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam, ostatnio odnoszę wrażenie, że kierownica w moim aucie "chodzi" ciężej niż wcześniej (szczególnie daje się to zauważyć podczas manewrowania na postojach; w czasie jazdy raczej tego nie odczuwam). Jakieś pół godziny temu, kiedy wyjeżdżałem z postoju i musiałem się nakręcić, usłyszałem też delikatny gwizd (?) przy kręceniu kierownicą. Mam nadzieję, że mi pompa nie pada, może tylko wystarczy uzupełnić płyn? Jeżeli Twoje wspomaganie działa ciężej na parkingu/przy niskich prędkościach (jednak wciąż masz wspomaganie kierownicy) -> oznacza to, że przestało działać aktywne wspomaganie (nie wiem czy nazwa jest właściwa dla tej opcji). Generalnie w megance II ph II siła wspomagania zwiększa się przy niskich prędkościach oraz podczas postoju i to czuć. Wczoraj niestety napotkałem na ten sam problem. Czy komukolwiek z Was to się przytrafiło? Co może być przyczyną? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi