mati_z Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Witam Potrzebuje małej porady jakie parametry śrub zabezpieczających będą odpowiadały do megi III coupe, do felg aluminiowych 18 cali, zdjęcia felg poniżej... Może jeszcze ktoś poleci jakąś firmę śrub. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 idz do ASO Renault, tam maja dobre sruby zabezpieczajace. nie kupuj zadnych w Norauto i tym podobnych shopach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Tak.. kup seryjne w ASO zlodziejom bedzie latwiej odkrecic... Ja bym zajechal do jakiegos dobrego sklepu z felgami i tam sie zaopatrzyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 kup seryjne w ASO zlodziejom bedzie latwiej odkrecic sam takie kupilem i nie ma mozliwosci zeby ktos mial taki klucz pod dane sruby. Sruby sa z obrotowym kolnierzem i nawet z zalaczona nakladka ciezko czasami trafic w odpowiednie ustawienie sruby Pozadne wykonanie i numer seryjny potrzebny w razie zgubienia nakladek. Dlugo szukalem odpowiednich i te naprawde polecam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Tak ostroznie podchodze to tego... bo te skur.... potrafia tak czy inaczej wszystko odkrecic... kwestia czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_z Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 hmmmm.... może już za późno ale kupiłem Mcgardy. Jak myślicie dobre są ??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kammat1 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Witam! w listopadzie zakupiłem samochód Renault Megan Grandtour do którego zamówiłem dodatkowo felgi aluminiowe 17 cali.Na okres zimowy mam felgi stalowe 15 cali.Mam więc pytanie odnośnie śrub? czy śruby, które obecnie mam przykręcone do felg aluminiowych będą pasowały do stalówek?dodam że ostatnio odkręciłem jedną i zauważyłem ,że śruba posiada ruchomy kołnierz?[zastanawiam się czy nie są to tzw.śruby pływające?]prosze o odpowiedź!!!!pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioIII Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 nie będą pasowały są za krótkie i mają kołnierz którego nie powinno być dla stałlówki ps nie kupujcie mcgardów-mi się ukręciła (odkręcałem ręcznie bez żadnych przdłużek na kluczu i kopania nogą) po 2 tyg jeżdzenia. wyszedłem na tym jak zabłocki na mydle, kłótnie ze sklepem i producentem. Nie mogli mi jednej dorobić musiałem kupić nowy komplet więc ich olałem. A najlepszym zabezp na złodzieja jest autocasco wtedy 0 śrub antywłamaniowych jak ukradną to kupisz nowe fele i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zimp Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Witam, mam pytanie, jaki jest prawidłowy moment dokręcania śrub przy felgach ze stopów lekkich dla Renault Megane III Grandtour? Będę wdzięczny za pomoc. Jeśli ma tu znaczenie rozmiar felgi, bądź inne parametry, to proszę o informację. Mam silnik 1.5dci 105KM. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam, ZIMP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensorial Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Poszukuje śrub zabezpieczających do stalówek 15 calowych oryginalnych o wymiarach: 6,5J15" 5x114,3 ET43 otwór centrujący 66,1 Jeżeli ktoś dysponuje konkretnymi danymi jaki powinien być: typ łba: stożek, kula?? długość gwintu?? skok gwintu ?? średnica gwintu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Zapewne będą pasowały te same, które są dla M II / S II, do jedynek też pasowały. W Allegro jest kilka kompletów używek, jedne w pudełkach inne luzem. Sam takie swego czasu zakupiłem. Trzeba jednak zwrócić uwagę, by były 2 nasadki. Jedna jest na klucz 17 a druga na 19 i tak w komplecie być powinno. Śruby dobrej jakości, system zabezpieczenia dokładnie taki jak w renomowanych McGardach, a cena w okolicach 50 zł. http://allegro.pl/renault-megane-ii-2003-sruby-zabezpieczajace-klucz-i3205646627.html Tu z dwoma nasadkami ale bez pudełka: http://allegro.pl/sruba-sruby-zabezpieczajace-renault-i3171295665.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Kod śrub Renault do felg stalowych: 7711239099 Wymiar gwintu: M 12 x 1.5 Dane ze sklepu internetowego: Długość: 52mm Długość gwintu: 22mm Koszt w ASO: 170zł Edytowane 3 Maja 2013 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Czyli dokładnie identyczne jak te, które pokazałem na aukcjach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Takie złodziejki nie są nic warte bo są to standardowe wzory dostępne na rynku Podobnie jak Vw ma bodajże 3 wzory, citroen ma też swoje rolki w złodziejce tak i tutaj jest określony wzór. Osobiście nie polecam takich wynalazków bo więcej z nimi problemów tylko jak przychodzi sezon na wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Po prostu piszesz głupoty i tyle. Poczytaj albo przynajmniej pooglądaj McGardy. te oryginalne Renaultowskie są do nich łudząco podobne, a przynajmniej ta sama metoda jest zastosowana, jedna z bardziej przemyślanych i nie do pokonania bez odpowiedniego przygotowania. Trzeba mieć przy sobie trochę więcej i bardziej wymyślne narzędzia jak klucz fajkowy z nasadkami 17 albo 19mm. Dodatkowo te z Renaulta mają jeszcze jedno zabezpieczenie więcej jak McGard, cała główka śruby jest luźno obrotowa na trzpieniu, McGard ma stałe w tym miejscu, razem z trzpieniem. Zaglądnij przynajmniej w temat jaki już dłuższy czas jest na forum na temat śrub zabezpieczających. Dodatkowo Renault ma stożki tzw pływające, choć to z zabezpieczeniem nie ma wiele wspólnego ale z osadzeniem śruby bardzo wiele. Sama się układa do gniazda w feldze, szczególnie aluminiowej. Inna sprawa, że takie śruby mają przeszkodzić w kradzieży kół zwykłym rzezimieszkom, których jest niezliczona ilość, co to dla kilku złotych chcą sobie czyjeś kółka zajumać. Fachowiec weźmie całość, razem z karoserią i zawieszeniem. Osobiście posiadam i te Renaultowskie i McGardy, w każdym sceniolu inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi