Hadson Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Endi nie porównuj miasta do miasteczka. Po Krakowie czy Warszawie takie spalanie to zupełnie norma. Do tego inne jest spalanie jak się jeździ np po ścisłym centrum w Krakowie a inne na przelotowych. To zależy jaką masz trasę, jak dużo hamujesz i jak dużo ruszasz. Ile stoisz w korkach itd itd. [ Dodano: 2007-05-06, 22:58 ] jaka jest pojemnosc baku 1,9 dci w m2 ? Chyba coś koło 60 litrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 endi85, to strasznie dużo - coś nie tak masz z silnikiem (może sonda lambda) albo masz nieziemsko ciężka nogę ja mam w 2.0 spalanie poniżej 11 w mieście przy dość dynamicznej jeździe i klimie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 No właśnie noge to mam tak powiedzmy bardziej lekką niż ciężkoą i to mnie przeraża troszke... mówisz sondę a da się to jakoś sprawdzić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 podłączenie do kompa i jazda testowa z kompem odezwij się na PW to dam Ci namiar na kogoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Panowie a o ile wzrasta spalanie jezeli ma sie bagaznik na dachu (takie dwie listwy w poprzek) / bagaznik na rowery na dachu wraz z rowerami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 jak listwy rowerowe to raczej równoloegle a nie w poprzek.. chyba że się myle. pusty agażnik , bez wystających częsci, elementów psujących Cx (czyli współczynik oporu) to z pól litra na setkę , z rowerami pewnie ponad litr to jeszcze zalezy jak je ustawisz ogólnie (w przypadku rowerów to raczej trudne) chodzi o to żeby małe przedmioty jechały z przodu bagaznika a te o większych gabarytach za nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 bronius, spoko ustawiłem się zkolesiemjutro o 18 będzie wszystko jasne.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 no i dobrze, ciekawe jaka będzie diagnoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Moje dane z komputera, raz sprawdzałem z dystrybutorem i nawet się zgodziło więc w miare wierze: Trasa ( emeryt po 3 zawałach) około 3,3 l Trasa ( normalna jazda 120-140) około 4,8 l Trasa (taśma ile sie da) około 6,5 l Miasto ( emerty ) około 4,7 l Miasto (normalnie) około 6,2l Miasto (taśma) około 8 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 kolek, to co Ty masz za auto? dci 82 km??? wybebeszone i bez lusterek, ze zlozona antena i oponami 135 mm?????? 3,3 litra??? tez bym tak chciał... jak mi w trasie zejdzie poniżej 7miu to jestem cały happy pozdrawiam :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 To że w trasie można osiągnąć 3,3 to akurat mogę potwierdzić, bo koleś 1,5 dCi 100 KM osiągnął taki wynik ale tak jak napisał kolek tryb jazdy typowo emerycki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Ja mam 40 kg audio w bagażniku , fele 17 205 przód i 225 tył, i moge cię przewieść tak ze wyjdzie 3,3l , po prostu płaski teren zero przyspieszania 4 bieg i około 2700obr ponizej i powyżej tych obrotów auto więcej pali serio aha a co do mocy to mam niby 82km, tylko ze wtryski od 100km filtry olej itp wymiana co 10tyś i tankuje najdroższe paliwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 @Human Resources: No najpierw instaluje sie takie listwy (bagaznik) w poprzek auta - dwie listwy a potem na nie naklada sie te rowerowe wzdloz, po prostu sie nie zrozumielismy. Ale wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo, dziekuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 bardzo prosze (co do listw) a co do spalania to wierzę, i baaaaaaaaaaaardzo zazdroszczę pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Ja na długiej trasie z rowerem na dachu sie załamałem, o ile jeszcze przy prędkościach do ok 90 wszystko grało to na autostradzie (ponad 50% 700 kilometrowego odcinka) spalanie drastycznie wzrastało i defakto byłem 15 litrów benzynki w plecy!! Z powrotem zarzuciłem rower do wnętrza auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi