synio Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Witam szanowne forum :D Zwracam się z prośbą o pomoc w montażu haka do Megane II Hatchback Hak jest oryginalny ale bez opakowania i instrukcji montażu. Chciałbym zabrać się za jego montaż ale okazuje się że nie bardzo mogę sobie dać radę , z tak prostą rzeczą. Mam małe obawy że jak zacznę eksperymentować to może skończyć się to wielkim niepowodzeniem. Może ktoś z was posiada jakąś instrukcje ,ewentualnie jakieś zdjęcia Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Jaki producent haka? Często na stronie producenta jest dostępna instrukcja np Westfalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
synio Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Nic na haku nie pisze o producencie. Mi nie chodzi o to jak złożyć hak w całość a raczej jak go przykręcić do samochodu gdzie on ma byś przykręcony (miejsce, otwory :-( :roll: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 synio ale w instrukcji (przynajmniej mojej) nie było napisane, gdzie są otwory w samochodzie. Przykładasz hak mniej więcej tak jak powinien być założony i wtedy szukasz fabrycznych otworów, u mnie były zaklejone okrągłymi naklejkami, nie są one widoczne na pierwszy rzut oka, bo naklejki są w kolorze zabezpieczenia antykorozyjnego lub są tak zabrudzone - już nie pamiętam dokładnie. A producent powinien być na tabliczce od gniazda elektrycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 A ja mam takie pytanie - planuję zakup i montaż haka, z tym że chciałbym instalacje wykonać sam aby obniżyć jej koszty, czy jest to możliwe? Proszę o radę jak dokonać podłączenia instalacji elektrycznej haka - zwyczajnie na krótko wpiąć się w jakąś kostkę czy też bezpośredni pod kable przy lampach ? Czy też potrzebny jest jakiś moduł aby komputer nie zwariował? Hak jaki planuję zakupić to: http://www.allegro.pl/item987308205_hak_no...a_kula_ocy.html lub http://www.allegro.pl/item987352475_hak_ho...ecia_zderz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 "PONADTO W ZESTAWIE OTRZYMAJĄ PAŃSTWO TAKŻE: WIĄZKĘ ELEKTRYCZNĄ Z PODŁĄCZONYM GNIAZDEM 7-PIN I KONEKTORAMI WRAZ Z INSTRUKCJĄ MONTAŻU" Z opisu pierwszej aukcji, myślę że dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 marek_c, czytałem wszystko dokładnie ale chciałem się upewnić czy ktoś już dokonywał sam montażu i nie trzeba żadnego modułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 13 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) Hello Odgrzałem kotleta, bo mam pytanie dotyczące haka. Otóż chciałbym w miarę tanio założyć hak. Znalazłem takie ogłoszenie: http://allegro.pl/megane-ii-hb-oryginalny-hak-holowniczy-komplet-i5660287801.html Warto to kupić? Wydaje mi się, że brakuje tu jakiś zaślepek ... czy nie? Alternatywą jest zakup nowego haka steinhof. Edytowane 13 Września 2015 przez Maks79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laspatas Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Witam Miałem zamiar założyć hak, ale nie jestem pewny czy do megane II 1.6 16v z 2009r potrzebny jest moduł. Nie mam czujników cofania, ani powiadamiania o przepalonych żarówkach. Z informacji jakie znalazłem w necie moduł jest zbędny, ale w warsztacie montującym haki mówili że powinien być. Czy próbowali mnie naciągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Ja kupiłem używany oryginalny hak razem z wiązką elektryczną i nie było tam żadnego modułu. Podłączenie wiązki normalnie pod wtyczki od tylnych lamp. Montaż samodzielny dość łatwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi