Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

gdzie podłączyć pilot radia fabrycznego??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich (jestem nowy na forum :D ). Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Meganki II 1,9 dci. Kilka dni temy kupiłem fabryczne radio do swojej meganki - wszystko działa jak należy, ale pomyślałem o zakupie pilota pod kierownicę http://www.allegro.pl/item621806052_pilot_sterowania_radiem_renault_megane_ii.html. Rozebrałem część obudowy kierownicy i nie znalazłem żadnego gniazdka, złączki gdzie mógłbym go podłączyć. Na forum też nie znalazłem tego tematu. Właściciele Meganek, pomóżcie!!!

Dzięki za odpowiedź!!

Z tego co zaobserwowałem to z wyświetlacza odchodzi pęk kabli. Jedna wiązka idzie do radia (podłączyłem ) a druga w stronę kierownicy. Więc może okablowanie jest???

Spróbuję jeszcz rozebrać obudowę kierownicy, może tam tkwi tajemnica??

Pozdrawiam.

No i skucha. grzebałem, grzebałem i nic. Nie znalazłem żadnej wolnej wtyczki czy wiszącego kabeka. Chyba jestem za cienki w te klocki. Pewnie potrzebny będzie elektryk, dobrze że nic nie zepsułem. Dzięki za pomoc!!

• 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...

Co do instalacji pilota, serwis zapewniał mnie że w moim aucie powinna być, ale nadal ten temat nie jest wyjaśniony :-)

Po kilku miesiącach od skompletowania instalacji pilota postanowiłem połączyć kabelki <ok>

Po rozkręceniu elementów deski rozdzielczej pojawiło się kilka pytań. z wyświetlacza wychodzi jedna duża kostka, składająca sie z dwóch wąskich złączek. O ile jedna prowadzi do radia, to druga część kostki pozostała niewyjaśniona. wychodzi i nie wiadomo gdzie prowadzi. :-) podłączenie pasowało do przewodu od pilota. i poszedłem tym tropem, okazało się że pilot zadziałał. połowa kostki która była wczesniej w aucie dynda sobie za wyświetlaczem :-)

Co ciekawe wiązka którą kupiłem jako dawcę łączyła radio, wyświetlacz, pilota i szła do prawych drzwi (termometr, centralny zamek itd)

• 3 tygodnie później...

Mam ten sam problem tez nie mialem w standardzie pilota a chce go miec tylko jest problem z koscia ktora powina byc ale gdzie jest nikt tego niewie. Rogi sa przystosowane do montazu pilota wiec nie wierze ze istalacja nie jest tylko gdzie jest ukryta kosc, jaki ma kolor, jak powina wygladac? Prosze o pomoc :-/