sergiu83 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 chrzan49, wiem że nie każdy ma chęci ale co do wiedzy to z czasem się ją zdobywa. ja jeszcze dwa lata temu nie wiedziałem że w skrzyni biegów jest olej, a ostatnio sam go wymieniłem i to bez kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Czasmi nawet nie o chęci chodzi lecz np nie ma gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 A to właśnie jest najmniejszy problem. Może jakiś sąsiad obok ma garaż z kanałem, może gdzieś na osiedlu jest najazd (u nas są w sumie trzy w mieście). Ja też nigdy w życiu nie miałem styczności z mechaniką, ale jak lata temu raz czy dwa zabuliłem przy maluchu za naprawę jakiejś dupereli to szybko postanowiłem się sam za to zabrać. I teraz i olej sam wymienię i hamulce zrobię i radio i głośniki zamontuję. I wiele innych rzeczy. Już nawet nie liczę ile pieniędzy przez to zaoszczędziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 rectosei, i o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Każda naprawa wykonana samemu (byle dobrze) to jest dodatkowa inspekcja stanu technicznego.Rok temu zmieniając przednie lewe koło zauważyłem prawie przetarty łącznik elastyczny przewodów hamulcowych.Pociemniało mi w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Pociemniało mi w oczachspokojnie,yak od razy nie zabrakłoby Ci hamulca.Najpierw przestałoby działać sprzęglo ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 A nie ,nie.Sprzęgiełko na lineczkę.A pękniecie przewodu hamulcowego nawet przy obecnych technologiach to często śmierć w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 To już nie ma dwuobwodowych układów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 marek_c, są na 100%.Najpierw pedał sprzęgła w podlogę,dopiero póżniej brak hamulcy.Na szczęście tyle póżniej,że nie ma możliwości się nie zatrzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Najpierw pedał sprzęgła w podlogę,dopiero póżniej brak hamulcy Oczywiscie że hamulec jest dwuobwodowy, ale marek_c prawdopodobnie ma na myśli scenic I gdzie sprzęgło ma się nijak do hamulca, jest włączane mechanicznie za pomocą linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Miałem na myśli dwuobwodowy układ hamulcowy, awaria jednego zacisku nie powoduje utraty możliwości hamowania. Zresztą mając ręczny mechaniczny w ostateczności zostaje on, skuteczność hamowania kiepska ale zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gungosa Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 sprawdź kabel od masy przykręcony jest on do alternatora za pomocą nakrętki mi się nakrętka odkręciła i tez miałem problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 niezły archeolog jesteś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Do Slawskip Wiesz, kolega chce pomóc . To tak jak z oglądaniem filmu albo czytaniem książki. Najważniejszy jest koniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Fredi, autor tematu już dawno znalazł odpowiedź na swoje pytanie (popatrz strona 2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi