Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Dolewka płynu chłodniczego,odpowietrzenie w

Recommended Posts

Na początku witam wszystkich. Chciałem się dowiedzieć, jak odpowietrzyć układ chłodzenia?

Dolałem płynu, lecz trzeba teraz odpowietrzyć układ, z tego co sie dowiedziałem są 2 odpowietrzniki, lecz nie mogę ich znaleźć. Czekam na pomoc.

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 lata później...

Dołączę się do tematu. Muszę dolać płynu, bo podczas jazdy temperatura skakała do prawie maksymalnej, raz znikała, a innym razem była na prawidłowym poziomie. Do tego czasami zapalał sie check injection. Sprawdzałem i płyn jest na poziomie minimum. Jaki płyn mogę dolać i jaki kolor? Nie wiem jaki jest wlany aktualnie, a dostęp do informacji mam ograniczony, bo jestem w szpitalu 550 km od domu. W piątek prawdopodobnie wracam do domu i nie chcę aby szczeniak sie rozkraczył w trasie

Mam nadzieję, że to wina niskiego płynu. Wcześniej nie było problemów z temperaturą. Dzięki za radę. Doleję petrygo zielony. Jak nie będzie petrygo, to wezmę inny zielony, tylko na dolewkę. Jak wrócę do domu, to wymienię cały i odpowietrzę układ.

Dodano: 05 wrz 2013 - 16:39

Niestety. Dolałem płynu, ale nic to nie dało. Nadal zaświeca sie check injection i temperatura szaleje. Najdziwniejsze jest, że jak przyśpieszam, to check injection gaśnie, a jak puszczę pedał gazu lub trzymam go w jednej pozycji, to wywala komunikat i samochód od czasu do czasu zaszarpie. Obroty raczej równe

Dodano: 06 wrz 2013 - 14:13

Dodatkowo jest problem z odpalaniem. Jak klikam start, to nic sie nie dzieje, nawet nie kręci. Słychać tylko jak załącza się wentylator. Jak poklikam z 10 razy start, to czasami odpali. Istna ruletka. Teraz samochód stoi w ASO. Zobaczymy co wyjdzie w diagnostyce.

A można z uwalonym czujnikiem jeździć? Poza problemami z odpalaniem. Czy może coś innego paść?

Dodano: 06 wrz 2013 - 15:35

Na razie wykryli czujnik temperatury wody i zawarcia w instalacji. Podobno jest coś namieszane w instalacji i są rzeczy których być nie powinno. Może poprzedni właściciel coś namieszał, bo auto ma niefabryczne webasto.