mati_z Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam wszystkich Potrzebuje fachowej porady, otóż mam problem, niewiem czym dokładnie czyścić środek megi, a konkretnie deske rozdzielczą i inne plastiki np. przy drzwiach. Już próbowałem kilku środków i strasznie mażą ... Zostają również przedziwne plamy. Może macie już wypróbowane jakieś środki, jeżeli tak to proszę o pomoc. Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 mati_z, a czym rozprowadzasz te przedziwne środki??? Radziłbym delikatną,sucha gąbeczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_z Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 rozprowadzam bardzo dobrymi ściereczkami bezpyłkowymi np. http://www.allegro.pl/item649711536_130_sz...zyszczenia.html ale jaki kosmetyk to dalej niewiem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 mati_z, polecam,dobrą,sprawdzona firmę http://www.meguiars.pl/produkty/detaliczne...amochodowe.html Odnośnie rozprowadzania,uwierz-12lat dowiadczenia w zawodzie,tylko gąbką.Też nie pyli a o niebo lepiej się nia pracuje.Naturalnie nie piszę o gąbce do mycia naczyń ;-) p.s.ten środek jest dobry http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=301 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_z Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Wporządku, chyba wypróbuje ten środek... Ale o jakiej gąbce piszesz ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 waldek708, ten specyfik jest bezbarwny czy koloryzuje jakoś pulpit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 kipi, jest bezbarwny.W pieewszej chwili sie wydaje,że za bardzo blyszczy ale po chwili matowieje.Bardzo ładnie odświeża kokpit mati_z, chodziło mi o to,że ta gąbeczka do naczyń jest troche za mała do takich prac.Znajdż sobie coś większego o podobnej strukturze.Aha...przyda sie jeszcze pędzelek,żeby dotrzeć np :w kratki nawiewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 mati_z masz rację bardzo ciężko doczyścić szczególnie plastiki na konsoli centralnej te koło ręcznego i miejsca na kubek oraz te koło klamek i sterowników szyb, a strasznie szybko się brudzą oraz kurzą, ja nie stosuję żadnych środków bo rzeczywiście strasznie się marzą, po prostu przecieram wilgotną szmatką bezpyłową, a drugą poleruję do sucha:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_z Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 No Barnaba27 już myślałem że tylko ja tak mam, ale faktycznie tak jest, już praktycznie wszystkiego próbowałem, raz mniej marzą te środki a raz bardziej, może i masz rację że wystarczy sama woda i dobra ściereczka, czas spróbować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewtls Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Właśnie kapnęło mi parę kropli czystej wody na deskę rozdzielczą i się porobiły plamy. Dziwne. Ale udało mi się do doczyścić tylko i wyłącznie suchą ściereczką. Jeśli chodzi o jakieś środki to zawsze miałem złe doświadczenie i najczęściej używam zwykłej suchej ściereczki, ewentualnie jak koledzy wyżej pisali lekko wilgotnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 ja stosuje nawilżone ściereczki firmy Sonax , troszkę nabłyszczają jednak ale ładnie pachną i przez kilka dni nie osadza się kurz na desce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milkaga Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Witam, Od bardzo dawna stosuje w swoim aucie preparat firm Cartec Vinyl. Można śmiało używać go do opon jak i deski. Bije Plak o głowę, a nawet dwie.Teoretycznie nie klei się do tego cały brud jak do plaka. Nawet jeśli jest pod kolor wiec delikatne przetarcie gąbką sprawia,ze jest jak po umyciu. Po kilkukrotnym użyciu wyciąga prawdziwy czarny kolor z plastiku. Wszelkie wypłowiałe plastyki odnawia, a czyszcząc środek auta nadaje dodatkowo zapach. Jest płynem bezbarwnym także nie ma z nim problemu. W Polsce rozpowszechnia go firma Nerta, która zajmuje się typowo akcesoriami do myjni i nie tylko. Polecam Zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi