Alize Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Witam Przejrzałem forum ( to do admina ;-) ale nie znalazłem takiego problemu jaki mam ja. Otóż po odpaleniu silnika na jakies 3-4 sekundy dochodzi raczej gdzieś z przodu spod maski odgłos jakby przelewała sie jakaś ciesz. Jest to dośc słyszalne i za Chiny Ludowe nie mam pojęcia co to może byc ? Czy ktoś z Was spotkał sie z czymś takim ? Co to może byc ? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 A klimatyzację masz? Jak masz, spróbuj ją wyłączyć i słuchaj czy bulgotanie ustąpiło. Jeżeli ustąpiło to na bank masz do uzupełnienia czynnik chodzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alize Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Dzieki za odpowiedz. Tak,mam klimke na pokladzie,ale dziala dobrze,jesli o to chodzi...czy to i tak moze byc przyczyna tych bulgotow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Tak, między innymi, ale to najszybciej można sprawdzić. Przeszukaj też forum powinno też coś wyskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Pierwszy raz jak slyszalem taki odgłos (przy kupnie Passata) to się zdziwiłem co to jest. Na forum Passata okazało się że może to być taki banał jak odpowietrzenie układu chłodzącego a skończywszy na uszczelce pod głowicą - w egzemplarzu który oglądałem okazało się ze jednak to jest uszczelka pod głowicą W zeszłym tygodniu jak usłyszałem u siebie w Scenic'u taki odgłos to zmroziło mnie. Dopiero jak mi żona powiedziała że woda chlusnęła na jej nogi załapałem i po zdjęciu podszybia udrożniłem otwory odpływowe. Ile tam było syfu to szkoda mówić, ale już mam drożne otworki Dodam jedynie że dużo wcześniej usłyszałem ten odgłos chlupnięcia ale to było tylko raz i nic się nie działo - ten drugi raz to widać dużo musiało być tej wody że przy manewrach skrtu czy ruszania przelało się do wirnika dmuchawy wprost na nogi kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek G Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Witam. ja się z tym spotkałem po wymianie płynu chłodzącego.Niebył nalezycie odpowietrzony układ chłodzący. Po dokładnym odpowietrzeniu zniknął ten odgłos. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Obstawiam zapchane kanały odpływowe wody z podszybia, szczególnie, że ostatnio raczej często pada. Miałem dokładnie ten sam objaw, czyszczenie pomogło. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 a ja ta mialem jak... przeciekaly mi drzwi pasażera przy głośniku i zebrało się troche wody w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xsara25 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 No właśnie mam problem z wodą w drzwiach. Jak to usunąć.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Xsara25, zajrzyj od spodu ,powinny być takie gumowe zaślepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 waldek708, Mógłbyś rozwinąć wypowiedź? Mi zbiera się po deszczu w kieszenie w drzwiach kierowcy;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Malykubek, jak daleko jeszcze rozwijać? :) Wyciągnąć te zaślepki i woda powinna wypłynąc z drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 ;] a ten to są koreczki takie tak? Ale mimo ich woda i tak wypływa chyba jakąś dziurka po progu na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Malykubek, myśle,że może właśnie w środku niedrożne są.Wyciągnij te koreczki i zobacz jaki syf poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi