tsski Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Witam Mam następujący problem dziś rano jak jechałem do pracy wszystko było ok. Po pracy jak jechałem do domu przytrzymałem przycisk podnoszenia szyby od strony kierowcy i zniknęło wszystko na wyświetlaczu. Wyświetlacz się podświetla ale nie ma żadnych liter. Co może być przyczyną. Pozdrawiam Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 tsski, kilka razy miałem problem podobny, lecz nie znikały napisy ale się blokował wyświetlacz jakby ktos wcisnął pauzę. U mnie pomogło wyłaczenie silnika i zasilania tak by zgasł wyświetlacz. po chwili było już ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_Makow Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Ja mam taki sam problem. Na wyświetlaczu pojawiają mi się jakieś dziwne znaki, znikają cyfry. A po jakimś czasie wyświetlacz wyłącza się całkowicie. Po ponownym starcie objawy są podobne. Proszę o radę, co może być przyczyną i jak ją wyeliminować. Może ktoś miał takie same problemy. Dziękuję z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papciu83 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 U mnie dziś pojawił się ten sam problem. Podczas przełączania komunikatów na wyświetlaczu pojawiają się dziwne znaczki. Czy to wina samego wyświetlacza czy czegoś jeszcze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Przyszedł czas na ponowienie pytania. Co jakiś czas, ostatnio coraz częściej, czasem jest to kilka minut, czasem kilka godzin zawiesza mi się wyświetlacz ten między zegarami( wersja z navigacją, jest jeden wyświetlacz). Zatrzymuje wszystkie wskazania a czasem tak jakby częśc wskazań opada kilka mm w dół. Dopiero po wyłaczeniu i zamknieciu auta gdy zgaśnie i się zresetuje zaczyna działać. Czy ktos może pomóc? Dowiadywałem się w jakiejś firmie( niestety gdzieś zagubiłem dane firmy) o regenerację ale zaśpiewali około 800 pln :shock: , szukałem licznika( i nadal szukam, raz nawet był na alledrogo za 250 ale zanim się zdecydowałem został sprzedany) niestety tego mojego typu nigdzie nie ma. Co z tym fanten zrobić :-/ ? Zachciało mi się navigacji :evil: Licznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wampir_m Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Ja mam tez z navi wersje i czasem sobie patrze na allegro jakie czesci sa i nie widzialem licznika z "duzym" wyswietlaczem, powinien pasowac taki zwykly licznik (jest z tylu tylko jedna wtyczka). Na poczatek proponuje zdemontowac (wyciagnac) zegary i zobaczyc na wtyczke i gniazdo (5min roboty). U mnie nigdy sie cos takiego nie zdarzylo. Tylko wszystko rob bez uruchamiania auta lub elektroniki (znam takich co robia takie rzeczy "na ruchu"), po prostu otwierasz auto, wsiadasz i demontujesz zegary. (nie potrzeba odpinac akumulatora). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 powinien pasowac taki zwykly licznik (jest z tylu tylko jedna wtyczka). raczej nie będzie pasował. Tam nie mam miejsca na wyświetlanie np. komunikatów z radia, godziny, temperatury. :-/ . Jak na razie przeczyszczenie wtyczki to jedyna możliwość. W weekend spróbuję. [ Dodano: 2009-08-25, 16:43 ] Wczoraj wyjąłem licznik, przeczyściłem ( jakims specjalnym preparatem do styków elektrycznych-nazwy nie pamietam) złacze. Jak na razie nie zawiesił się( tak jak pisalem nie ma reguły na to kiedy się zawiesi), choć przyznam szczerze, że nie chcę mi sie wierzyć, iz taka operacja może pomóc. Poczekamy, zobaczymy 8-) [ Dodano: 2009-08-26, 16:36 ] No i kiszka :-( niestety nic nie pomogło. Usterka nadal występuje a wygląda to tak; po prawej stronie wyświetlacza widać jakby odcięte napisy "Km" Poradźcie gdzie naprawić albo kupić jakąś używkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conrado Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 mam ten sam problem.Na poczatku gasł dopiero po przejchaniu kilkudziesieciu km.Po nocy znowu bylo wszystko oki.wystarczylo nawet ze postoi gdzies na słoncu i wyswietlacz gasł. A ostatnio to nawet po nocy juz sie nie wyswietla (podswielenie działa ale nie ma na nim zadych oznaczen,km,przebiegu itp) pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 conrado, u mnie skończyło się wymianą. Nie mogłem znaleźć speca, który podejmie się naprawy. Już po fakcie mam jakieś dwa kontakty poza ASO. Jak potrzebujesz jakiś kontakt, daj znać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lapa Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Znalazł ktoś skuteczny sposób na wariujący wyświetlacz komputera w MII. Mój wczoraj zakomunikował "NO MICE IN96km" :D Szukam również namiarów na warsztaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuoi Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Hej Miałem podobny problem. Wyświetlacz pokazywał głupoty lub wyłączał się całkowicie. Pomogło mocne dociśnięcie plastików dookoła wyświetlacza i umiarkowanie mocne dociśnięcie samego wyświetlacza. Od zabiegu minęło kilka miesięcy i problem się nie pojawił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) Też mam problem z wyświetlaczem ale inny, natury estetycznej ;) Myslałem że to brud rozebrałem zegary ale jaki wydać na zdjęciu chyba ten brud jest "w wyswietlaczu". Wygląda jakby LCD był tylko wciskany ale bałem się ruszać. Mógłby ktoś zerknąć w dialogys czy jest to część wymienna, może ktoś demontował ten LCD. Znalazłem stronkę taką ale do megi tam nie ma. Dodano: 30 sie 2013 - 16:57 Oglądałem zegary z dci z 2004 i niestety jakby trochę inny był ten lcd. Pytanie czy po przekładce będzie polskie znaki wyświetlał. Dodano: 25 paź 2013 - 12:47 Dzisiaj czekając w aucie aż małżonka zrobi zakupy straciłem cierpliwość do brudnego wyświetlacza. Spodziewając się wiekszej ilości czasu ;) rozebrałem licznik i delikatnie podważając wyjąłem wyświetlacz. Okazało się że pod nim jest cienki biały plastikowy listek (do rozpraszania światła diód jak sądzę) który był brudny pod spodem. Co ciekawe po podłączeniu licznika żadne zegary się nie zresetowały. Po wyczyszczeniu aż miło się patrzy. Załączam zdjęcia może się przyda komuś. Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez kaag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bl3bzol Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 (edytowane) Witam. W mojej Megance z 2003r. pojawił się mały problem. Zniknęły mi informacje z wyświetlacza komputera. Wieczorem postawiłem auto na parkingu i wszystko ładnie działało. Jednak jak z rana wsiadłem do auta nic już wyświetlacz nie pokazał.W nocy nie padało i była dodatnia temperatura ok 6 stopni. Sam wyświetlacz działa tzn. jest podświetlany i reaguje na sterowanie jasnością. Poniżej fotka jak to wygląda (na zdjęciu nie widać ale wyświetlacz działa). Proszę o pomoc. Pozdrawiam Paweł Dzisiaj rano wszystko wróciło do normy,nic nie zrobiłem a pojawiły się komunikaty na wyświetlaczu. Czeski film :) P.S. Miałem wcześniej problem z krzakami na wyświetlaczu i dociśniecie pomogło. Edytowane 23 Marca 2014 przez bl3bzol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeusz85 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Witam. W mojej megane II phI 2005 z dużym wyświetlaczem również wariuje wyświetlacz. Moje pytanie czy wymiana liczników Pomorze jeśli tak to czy liczników z dużym wyświetlaczem jest kilka rodzai czy tylko jeden. A i jak z przebiegiem. Przebieg wyświetlany jest z komputera czy to licznik sam w sobie zapisuje przebieg. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi