Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Pomoc w trasie

pawelp2008

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niestety program Assistance założony na forum nie działa.

Mam taką propozycję by podać trasę i termin jaką będzie się jechało a osoby, które w razie czego mogłyby pomóc, podawałyby kontakt do siebie na pw osobie zainteresowanej.

Moja trasa na początek;

11.07 Kraków-Olkusz-D.Górnicza-Częstochowa-Łódź

12.07(4.30 rano) Łódź-Konin(A2)-Inowrocław-Bydgoszcz-Sępólno Krajeńskie-Człuchów-Biały Bór-Koszalin-Dźwirzyno

W sumie 740 km.

Jeżeli ktoś jest chętny by w razie kłopotów pomóc, proszę; PW z nr tel., nick, i lokalizacja.

Pozdrawiam i czekam na chętnych.

EDIT;

Proszę o umieszczanie w temacie tylko informacji o trasie i terminie

Proszę nie dodawać komentarzy a informacje o chęci niesienia pomocy prosze kierować do zainteresowanych na PW.

[ Komentarz dodany przez: gojgien: 2009-06-27, 20:02 ]

OK, w ramach eksperymentu by zobaczyć jak to zadziała, popieram inicjatywę. Postaramy się jednak jakimś sposobem reanimować poprzednia akcję. Miała swoje plusy, niestety nie każdemu userowi pasuje cały czas przesiadywanie na forum. Easy robił to z własnej woli i społecznie.

Mam taką propozycję by podać trasę i termin jaką będzie się jechało a osoby, które w razie czego mogłyby pomóc, podawałyby kontakt do siebie na pw osobie zainteresowanej.

Proszę nie pisać postów w stylu ja pomogę, fajny pomysł.

Będziesz jechał/a to podajesz trasę i czekasz na PW z chętnymi do pomocy na trasie Twojego przejazdu :!:

• 2 tygodnie później...

Data: 19.07.09

Trasa: Bydgoszcz->Konin->Łódź(wjazd od strony Strykowa),postój w McDonald na ul. Rzgowskiej jak dobrze pamiętam(koło stacji benzynowej)->Piotrków Trybunalski->Końskie->Skarżysko Kamienna->Ostrowiec Świętokrzyski

• 5 miesięcy temu...

Data: 13.01.10

Trasa: Bydgoszcz->Inowrocław->Strzelno->Konin->Łódź(wjazd od strony Strykowa)->Piotrków Trybunalski->Żarnów->Końskie->Skarżysko Kamienna->Ostrowiec Świętokrzyski

Przy okazji chciałbym się dowiedzieć jak wygląda cała ta trasa, czy jest przejezdna.

W razie czego proszę pisać na maila: [email protected] (w telefonie szybciej sprawdzę maila niż PW na forum)

Pozdrawiam

Jak byłem w corsaclub.pl to założyliśmy temat z listą województw i każdy chętny wysyłał PW do autora tematu z nr. tel. i województwem i był dopisywany do listy. Ale na ile to w praktyce komuś się przydało nie wiem.

Ja wybieram się w sobotę 16.01 w trasę Kraków - Rzeszów - Korczowa - Lwów i w sobotę 23.01 z powrotem.

Lukas.s

Końskie : na dziś : drogi główne w zasadzie czarne, na części leży trochę śniegu ( uwaga na odcinek Żarnów - Końskie - z reguły najgorzej utrzymany odcinek drogi w okolicy, przy tym dość kręty, z dużą ilością ostrych łuków (!) i sporo miejscowości. Fotoradarów nie ma na odcinku Żarnów - Końskie, na wylocie z Końskich jest jeden następny przed Skarżyskiem. Uwaga w Skarżysku - po przebudowie skrzyżowań z drogą nr 7 trzeba uważnie przyglądać sie drogowskazom, żeby nie zabłądzić, w dwóch miejscach trzeba skręcić w stronę odwrotną do wskazywanej przez rozum i navi.

Teraz - 1,5 * , prószy śnieżek.

Na poboczach leży śniegu miejscami do 30 cm.

Parkowanie w miejscowościach w zasadzie niemożliwe ze względu na nagarnięte zwały śniegu.

Żarnów->Końskie

Radzę uważać, parę razy miałem niezbyt spodziewany "drifting" na łukach przy bardzo niskiej prędkości, kilka łuków po prostu źle wyprofilowanych. Jeśli na drodze będą chociaż minimalne ilości śniegu to nie radzę przekraczać 40kmh...

Ja jutro będę sie kierował od granicy w Boboszowie(Międzylesie) przez Kłodzko,Ząbkowice,Dzierżoniów,Świdnicę,Strzegom,Jawor,Legnicę,Lubin do Głogowa.Może userzy z okilic podpowiedzą jak trasa wygląda?

Z góry dziękuję B)