Manio Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Mam pytanko jak przeczyśćic silnik krokowy i wyregulowac obroty bo mam za małe około 500 a chciałbym 750-800 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 jak przeczyśćic silnik krokowy normalnie wziąć wykręcić i wyczyścić ,szmatka trochę jakiegoś środka (ja czyściłem benzynką, a ostatnio nawet płynem do czyszczenia felg bo gazoliny zabrakło pod ręką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manio Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 a powiedz dokładnie gdzie sie ten silnik znajduje ??))pod maską po lewej stronie blizej podszybia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Po lewej stronie, za silnikiem, dochodzą do nie go przewody. Od prawej strony dochodzi rura powietrza, potem masz obudowę filtra powietrza, i dalej obudowa przepustnicy, silniczek jest z lewej strony tej obudowy. Silniczek jest przykręcony dwoma TORX-ami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Masz, nr 1 to silnik. Nie musisz go wyciągać całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
16v Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 ello wszystkim. Ja mam trochę nietypowe pytanie - jak się nazywa ta część do której przykręcony jest silniczek krokowy? Kupiłem silniczek ale po wymianie nie działa prawidłowo, podejrzewam że jest wyjechany ten dolny element i trzpień silniczka nie spełnia swojego zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Jak go wykręcę to muszę później coś ustawiać jak będę go chciał zamontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Jeżeli nie będziesz go wciskał, ani wyciągał (tego trzpienia) to nic nie musisz ustawiać. Jak włożysz to będzie OK (u mnie tak było, nie ruszałem go i komputer nic nie musiał dostosowywać, od razu obroty na luzie były w porządku). Natomiast jak Ci się trochę wciśnie albo wyciągnie to musi chwilę potrwać zanim komputer dostosuje go do odpowiedniego miejsca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Dzięki Wyczyszczony z nudów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trisha Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 a wiecie jak go wykrecić ? śruby sa z drugiej strony tj od "kierownicy" i nie ma podejscia tam... jutro albo dzis sie wezme za robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 grzechotka i nakładka wkrętak na nią,ja tak robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trisha Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 jutro najwyzej obetne srubokręt i zlapie kombinerkami a jak nie wystarczy to dospawam do niego cos B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winet Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 pytanie, co sie tu czysci w tym silniczku? sie go rozkreca jakos czy cos ? czy mam tylko szmatka obie te dziurki wypucowac i ewewntualne paprochy wyjac?? fauja mi obroty jak silnik jest na LPG :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 winet, Poczytaj na forum - już podano recepturę na czyszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winet Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 oki, sorka. Znalazłem sposób czyszczenia ale nie mogę odkręcić tego silniczka. Jest przykręcony na trzy troxy i nie mam odpowiednio krótkiego wkrętaka, którym mógłbym to paskudztwo odkręcić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi