danielek110 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Witam. I jak krawcmario podeszły Ci te felgi stalowe 15'' et 50 do scenika, bo też mam 2 takie felgi od laguny i zastanawiam się nad kupnem jeszcze dwóch by mieć komplet a może ma ktoś dwie na zbyciu stalówki 6,5 J 15'' et 50 4 x 100 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcmario Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 kolego danielek110 niestety jeszcze nie, właściciel przywiezie je dopiero w następny weekend i dopiero będzie przymiarka. Dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek110 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam cię krawcmario. Właśnie założyłem na swoje stalówki (6,5 J 15'' et 50 4 x 100 ) oponki zimowe Barum i wszystko jest ok i mój sceniczek śmiga już na nich. Tak więc możesz je śmiało zakładać bez obaw. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcmario Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 danielek110 dzięki za info niestety muszę szukać dalej tamte mimo umowy telefonicznej ze mną sprzedane innej osobie. tak z ciekawości jaki rozmiar opon założyłeś jeśli niższy profil i wąskie jeśli możesz napisz jakie można dopasować tzn. do jakiej wysokości i rozmiaru opon mogę szukać. z góry dzięki i szerokości życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 danielek110 no nie wiem czy można śmiało zakładać. Ja mam Scenica z roku 99 i takie felgi nie pasowały. Moje tarcze mają 300mm i felgi z ET49 oparły się o zaciski. Musiałem niestety sprzedać felgi i kupić 15" ale z ET 43. Trzeba sprawdzić tarcze przed zakupem felg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 300mm nie 300mm tylko 280mm. Przy 300 mm nie włożyłbyś 15" felg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek110 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Krawcmario opony jakie założyłem na moje felgi (6,5 J 15'' et 50 4 x 100 ) to Barum 185 /65/R15 .Moim zdaniem górna granica opon zimowych do scenika ph.I te 99 roku to 195/60/R15. A co do kolegi zawisza1980 to Robak ma absolutną rację : Renault w 99 r. pchał w scenika I już powoli wszystko to co miało być później w sceniku I ph.II który był już na 15 calowych kołach a z przodu rozmiar tarcz nie pozwalał na zamontowanie w nich już 14 calowych felg. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dellos Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Głupie pytanie ale SCENIC 1.9 tdizel z 2002 ma jakie felgi stalowe oryginalnie montowane ?? Muszę felgę kupić ale na allegro jest tego tyle, że zgłupiałem... proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 dellos, wszystko jest na forum, wystarczy poszukać. Są tabelki z rozmiarami felg i opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtuch Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 mam takie pytanie czy felgi od clio bede pasowac do scenica... cale te same ale chodzi mi o otwor centrujacy i et [na forum jest już temat o felgach stalowych ] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Do scenica ET43 i otwór 60mm ale czy chcesz 14" czy 15" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtuch Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 bo chce kupic od faceta fele 14 i on ma od clio i mowi ze pasuja ale chcialbym sie upewnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldec Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 ja miałem do mojej starej megi też 14 od clio i pasowały żadnych przygód nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtuch Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Dobrze w takim razie nie powinno być problemów? oczywiście śruby tez muszę kupić to stalowych ? poza tym to nie wiem czy na aluminiowych mam zwykłe czy do aluminiowych da się to jakoś określić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Nie wiem czy włożysz 14" felgi do Scenica, i to jeszcze 2,0, tam są duże tarcze i zaciski, 15" felga wchodzi prawie na styk. Oczywiście, że musisz mieć śruby do felg stalowych, są inne niż do aluminiowych. Jak masz felgi aluminiowe to powinny być przykręcone odpowiednimi śrubami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi