m_dyszk Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Witam Kilka dni temu zauważyłem, a w zasadzie usłyszałem gumowe skrzypienie chyba w z lewej strony. Odgłosy ujawniają się po dłuższej jeździe. W normalnej miejskiej eksploatacji nic nie słychać. Skrzypienie jest słyszalne przy skrajnych położeniach kierownicy, podczas jej kręcenia, i bardziej przy jej skręceniu w lewo. Sprawdzałem zawias i nie ma tam luzów. Może ktoś miał coś podobnego? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekwr Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Mam podobnie , u mnie jeszcze skrzypi przy wyższych temperaturach tak od +25 st. Jak jest zimno lub wilgotno to nic nie skrzypi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Też ma coś takiego - bodajże gumowe łączniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekwr Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Jakie łączniki ? Gumy stabilizatora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_dyszk Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Mechanik u którego byłem twierdzi z kolei że to może skrzypieć "suchy" sworzeń wahacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Jakie łączniki ? Gumy stabilizatora ? Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Talf Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 A mi znowu skrzypi bez względu na temperaturę, bez względu czy skręcam czy jadę prosto, za zaznaczam prawie zawsze na nierównościach. Prawy przód popiskuje, dźwięk przypomina odgłos gdy DJ scratch'uje. Zupełnie nie wiem o co chodzi. Mechanik mówił ze może być coś z wahaczem. Do tego autko mi lekko ściąga na prawo, oponki cacy, kolka wyważone, zbieżność ok. Ot dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1Maro1 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Panowie ja miałem identyczną sytuacje z piszczeniem tarciem metalu i objawami przy różnych temperaturach. Problem tkwił w tarciu bolców dolnej podpory chłodnicy z otworami w sankach pod silnikiem. Po ustawieniu problem zniknął, od strony pasażera bolec miał jedynie milimetr luzu między ścianką otworu w sankach. Przy przechyłach ocierało i piszczało jak cholera. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekwr Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Suche gumy stabilizatora , trzeba wybebeszyć stabilizator i nasmarować gumy smarem który ich nie niszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 I u mnie po zimie coś zaczyna piszczeć. Jak sprawdzić czy sworzeń wachacza jest do wymiany? (Oczywiście bez jego wymiany na nowy -> chciałbym mieć najpierw pewność). Czy padnięte łożysko lub poduszka w McPersonie da podobne piszczenie? Nie wiem co się kwalifikuje do wymiany. Na przeglądzie technicznym w ASO nie wyszło nic. No chyba, że sprawdzający dał plamę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi