mati1234111 Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Chciałbym zamontować w swoim aucie carminat informee 2, mam w tej chwili carminat 8000(zepsutą), może mi ktoś pomóc w znalezieniu schematów itp. żeby to podłączyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_b Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 kupiłem megankę 2004 z kolorową wysuwaną nawigacją w języku francuskim i niemieckim. Jak przeczytałem ten cały wątek, to wygląda na to, że to jest Carminat 8000. Czy jakaś dobra dusza podesłałaby mi na PW namiary na 1) aktualizacje softu, alby osiągnąć język angielski 2) mapy europy a przy okazji mam 2 pytanka (przebrnąłem wątek, ale nie znalazłem) a) czy jak nie korzystam z nawigacji, to da radę jakoś "wyświetlić" radio na ekranie, czy skazany jestem na tylko ten malutki górny pasek? :) jak chcę wejść w ustawienia, to musze podac jakis kod. Co to moze byc za kod? Nie jest to kod do radia, który znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 wojtek_b, nie jesteś skazany na ten mały paseczek u góry ekranu. Informacje z radia pokazują się na wyświetlaczu licznika. Kod do ustawień navi : 4112. Mam nadzieję, że zadziała. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczek94 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Witam Mam megan II z nawi chowaną w desce. Mam do niej oryginalną płytę ale bez języka i mapy PL. I nie wiem jaki to jest model nawigacjii. Jest to rok 2003. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_b Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Dzięki pawelp2008, zadziałało. A powiedzcie mi, czy można jakoś zmusic radio, żeby ciągle się wyświetlało na wyświetlaczu licznika? Bo się pojawia tylko na chwile po jakiejś zmianie, a zaraz potem wyświetla się rysunek autka. A radio którego słucham podaje informacje drogowe na RDS, wolałbym je widzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczek94 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Witam Do swojej megan w wersji CSB 4,32 chciałbym zrobić aktualizacje i wgrać jej softa żeby mieć polskie menu i polskie mapy. Aktualizacje softu ściągnąłem stąd: Aktualizacja oprogramowania nawigacji VDO Carminat Navigation Informée do wersji NAV6 Version 2 (5.30). Płyta służy do uaktualnienia oprogramowania nawigacji VDO Carminat Navigation Informée do wersji NAV6 Version 2 (5.30), lub jeżeli już taką posiadamy to możemy dzięki płycie zmienić język menu na: angielski, duński, francuski, hiszpański, holenderski, niemiecki, szwedzki, włoski Nawigacja Carminat Navigation Informée spotykana jest w następujących modelach samochodów Renault: Avantime, Clio II, Espace IV, Laguna, Mégane, Mégane II, Scénic, Scénic II, Trafic, Vel Satis Uaktualnić oprogramowanie można TYLKO z wersji oprogramowania 0500 (5.00) i wersji CSB 4.32. Wersję aktualnie posiadanego oprogramowania i CSB można znaleźć w menu informacji o systemie. Menu może być ulokowane w różnych miejscach, zależnie od modelu samochodu. Instrukcja uaktualniania (WAŻNE: przez cały czas musi być uruchomiony silnik!): Nagraj płytę ze ściągniętego obrazu (dla pewności na CD-R, chociaż mi udało się uaktualnić z CD-RW). Włóż płytę do napędu nawigacji. Po włączeniu nawigacji, pojawi się komunikat o wykryciu płyty i pytanie czy uaktualnić oprogramowanie. Dodatkowo na ekranie wyświetlona będzie wersja aktualnie zainstalowanego oprogramowania i wersja oprogramowania znajdującego się na CD. Wybierz TAK. Operacja trwa kilka minut, w tym czasie może gasnąć ekran. Najlepiej nic nie dotykać, tylko czekać i czytać komunikaty które mogą się pojawić. Po uaktualnieniu nawigacja się restartuje i jeżeli wszystko poszło ok to powinniśmy mieć do dyspozycji nową wersję http://rapidshare.com/files/124551282/VDO_..._v5.30.zip.html Czy jest możliwość wgrania PL i nowych mapek? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasq Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 CSB to nie wersja oprogramowania czytnika - SW Number to jego wersja. Soft V5.30 nie posiada polskiego języka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczek94 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Dzięki a jakieś mapki są do tego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasq Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 mapki znajdziesz na peb.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczek94 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Ale ja naprawde nie wiem którą wersję mapekściągnąć chodzi mi głównie żeby była europa wraz z Polską przedewszystkim Chorwacja, Niemcy, Austria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_b Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 paczek94 - u mnie po update softu działa mapa z postu listtadek. Polskę masz na CD3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczek94 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Poszukuję pilnie mapek do mojej navi informee 1 w wersji 0461 w wersji softu 4,32 najlepiej europy i pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deminiuk Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam jestem szczęśliwym posiadaczem Megane a od niedawna też Laguny II . Kupiłem drugi samochód który posiada nawigację z małym wyświetlaczem tzw strzałkami ale nie posiadam płyty CD aby z niej skorzystać i nawet ustawić godziny czy jest ktoś w stanie mi pomóc ? podaję adres [email protected] bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam90 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witam jestem tu nowy mam taki mały problem kupiłem auto megane 2 po lifcie i mam nawigacje ale nie po polsku może ktoś mi pomoc jak wgrać polska mapę?? nawigacja jest firmy BENELUX v28. pozdrawiam mój adres to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DSX Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Szanowni koledzy. Czytam te 26 stron i szlag mnie trafia. Sajgon jakich mało. Miało być o Carmiancie 5000, a przerobiło się na wszystkie nawigacje świata, jakie kiedykolwiek pojawiły się w Renault'ach. Masakra. Ogólnie po 3 dniach czytania dowiedziałem się, że czytnik BE 7433 czyta mapy w formacie SH3. Pięnie. Ta wiedza jest bezcenna. Następnie przez 26 stron szukam linka do jakiejkolwiek mapy w tym formacie, żeby sobie zmienić cholerną godzinę w samochodzie. Linku jak nie było tak nie ma. Czy ktoś z szacownego grona mógłby mi taki link podać. Nie używam tej navi bo jest do bani. W markecie sprzedają lepsze, ale ta godzina to mnie poważnie kwu..... Dziękuję za pomoc Pozdrawiam wszystkich Jeśli ktoś poczuje się urażony moim wpisem, z góry przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi