Buson Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 ja tez wymienilem swiece wczesniej niestety u mnie to nie pomoglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Pilnujcie jakie świece wam wstawiają lub sami wstawiacie. Silniki 16V są pod tym względem bardzo czułe, a potem niewdzięczne. Sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buson Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 A wiecie moze jak sie dowiedziec jaka sonda lambda jest uzyta w danym modeu auta czy to nie szło seryjnie. jezeli bym chciał zastosowa sonde boscha 4 przewodową to czy to jest do zamontowania w moim aucie(megane 1.4 v16 '01) czy musze szukac czegos innego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mack Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Buson jak rozwiazesz ten problem napisz co to bylo, jak ja juz bede mial wszystko dobrze tez dam znac co to bylo.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buson Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 jak tylko zlokalizuje usterke to dam znac co to bylo, tylkonarazie nie mam kiedy za tym pojezdzic, musze jechac pod kompa go podlaczyc moze to mi cos pokaze. A Ty na jakim etapie jestes?? co zrobiles i co jeszcze planujesz zrobic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mack Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Ja juz go mialem dwa razy na komputerze. Przy obrotach miedzy 2 - 3 tys. komputer swiruje, pokazuje blad na wtryskach. Dzis go odstawilem do warsztatu zajmujacego sie glownie naprawami Renault, zobaczymy co wyjdzie z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skarpaczi Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 mam takie lamerskie pytanko, ale ... problem mam/miałem taki sam, opisywałem wyżej. Czy ktos może mi podpowiedzieć, czy poziom płynu chłodniczego może mieć wpływ na takie szarpanie? przedwczoraj odebrałem auto z serwisu-mechanik mówił że nie może znaleźć usterki, a auto chodzi teraz dobrze, ale przed wstawieniem go do warsztatu zauważyłem że jest mało płynu chłodniczego, wiec uzupełniłem. No i usterka znikła. Przypadek czy może przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buson Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Mack, daj znac jak odbierzesz jaki jest efekt i co ci powiedzial mechanik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mack Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 skarpaczi troche dziwne aby poziom plynu mial tu akurat jakies znaczenie, wydaje mi sie ze moze mechanik ci cos poruszyl i nawet o tym nie wie, albo przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skarpaczi Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 nie wiem, być może. Ale okazało się, że muszę zrobić uszczelkę pod głowicą, przez to tak płynu dużo mi szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Co do tego szarpania mam identyczny problem. Ruszam delikatnie na 1 biegu, wrzucam 2, wciskam gaz do dechy i szarpnie mi kilka razy. Podkreślam że nie mam instalacji LPG!! I teraz: gdyby to była wina wtrysku to działo by się tak cały czas lub wcale, ew. może źle stykać jakiś przewód wtrysku ale to raczej nie to. Co do sondy: jak nie pali dużo to znaczy że jest jeszcze ok. Może ew. mieć już opóźnione działanie ze starości i zużycia przez co silnik nie ma pełnej mocy ale raczej nie przerywa. Najprawdopodobniejsze przyczyny: o tym nikt nie wspomniał a to priorytet: KABLE ZAPŁONOWE!!! Muszą być w dobrej kondycji szczególnie przy LPG, oraz świece zapłonowe: odpowiedni model, ciepłota oraz prawidłowa przerwa. Jak to nie pomoże trzeba szukać w cewkach :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoszmen87 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 witam Miałem kiedyś podobny problem z tym że ja mam LPG. 2 tygodnie błąkałem sie po warsztatach i nikt nic nie wiedział. Okazało się że komputer benzynowy padł a komputer od LPG "podtrzymywał przy życiu" moje auto. Jak tylko gazownik wyciągnął kompa od gazu (bo myślał że on strzelił) auto nawet nie chciało odpalić. Podczas jazdy objawy identyczne jak piszecie np. szarpanie na 2 przy dodawaniu gazu i przy każdej zmianie biegu do 4. Nie wspomnę, że auto gasło przy okazji. zresztą teraz też gaśnie i nie wiem co robić. Koszt naprawy kompa+ świece 960 z robocizną. Mama nadzieje że u was to coś innego, bo to jest tragedia! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buson Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 skarpaczi, mam pytanko, wymieniles ta uszczelke?? jak tak to jaki jest koszt wymiany?? bo dzis zauwazylem ze rowniez plyn chlodniczy ze zbiorniczka mi spier......a, juz zaczyna mi to autko powoli grac na nerwach bo non stop cos nowego sie dzieje a jezdze nim zaledwie jakies 3 miechy. Najpierw szarpanie i nierowna praca na biegu jalowym, potem przeciek pod skrzynia a teraz jeszcze nieszczelny uklad chlodzenia. [ Dodano: 2007-05-20, 12:47 ] snoszmen87, widze ze jestes z czywy ktorego mechanika na naszym gruncie mozesz plecic do renowek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mack Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Nie mam juz sil! :-? Po 2 dniach u elektryka, cewki sprawdzone -ok, komputer wstawili inny -to samo, i wiele innych czynnosci, wyszlo ze moze silniczek krokowy podaje blad na kompa. Jak na zlosc silniczka nigdzie nie bylo. Z niedowierzaniem zamowilem na allegro tani zamiennik. Dzis go wstawilem i - bez zmian. Jedyne czego nie ruszalem to swiece, ktore byly wymieniane pol roku temu. Zaznaczam ze mam LPG i na gazie, czy na paliwie auto wciaz szarpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buson Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 a co z sond lambda, patrzyli Ci?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi