appsik3 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 witam, mam pytanie...czy wspomaganie w megane I phII jest jakby go nie było?. miałem wcześniej clio 2 bez wspomagania i nie odczuwam teraz żadnej różnicy w megance. czy mogę coś zrobić w tej sprawie?. nie ma żadnych wycieków, żadnych stuków, nic co wskazywałoby na nieprawidłowe działanie układu wspomagania. czy jest to wina pompy, maglownicy itp.? pomóżcie proszę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek84 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 ja też tak myślałem jak przesiadłem się z 5 bez wspomy na moją megi. ale jak przyszedł dzień kiedy przesiadłem się do ojca lanosa bez wspomagania dopiero wtedy doceniłem ze mam wspomaganie. więc przesiądź się do innego większego auta bez wspomagania i napisz czy nie widzisz różnicy. no ew spróbuj pokręcić kierownicą w miejscu na wyłączonym silniku a potem sprawdź na włączonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 To samo jest u mnie, w Coupe kiera ciężko się kręci, a w Scenicu jednym palcem można kręcić. Nie szukam przyczyny, przyzwyczaiłem się :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo_CK Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 No to Panowie uspokoiliście i mnie - układ sprawny, płyn ok, pompa sprawna, tymczasem przyzwyczajony do wczesniejszego VAG, zastanawiałem się czemu nie chodiz tak lekko jak tam. appsik3, myślę, że więcej dowodów nie trzeba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 appsik3, wycieków może nie być, bo może nie ma co już wyciekać. W megance którą teraz jeździ córa, też nie było wycieków, a gdzieś wciełło olej ze zbiorniczka i kierownica ciężko chodziła. Po dolaniu oleju i kilkakrotnym uzupełnieniu wszystko wróciło do normy, a oleju teraz nie ubywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi